MINISTERUL AGRICULTURII: LEGUMELE ȘI FRUCTELE AUTOHTONE DIN PIEȚELE AGROALIMENTARE SUNT SIGURE PENTRU CONSUM

Distribuie pe:

Legumele și fructele din producția autohtonă, comercializate în piețele agroalimentare din întreaga țară, sunt sigure pentru consum, iar analizele realizate pentru depistarea depășirilor de reziduuri de pesticide nu au relevat depășiri ale limitelor maxime admise, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

“În cadrul Planului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe și cereale, Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel național 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, în vederea depistării depășirilor de reziduuri de pesticide. Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă îndeplinesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori”, precizează MADR într-un comunicat remis AGERPRES.

MADR și Direcțiile pentru Agricultură Județene (DAJ) efectuează controale permanente în toate piețele agroalimentare din București și din celelalte municipii din țară, punând accent pe indicarea corectă a localității de producție și a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, cât și a țării de origine pentru produsele provenite din import.

“Acțiunile MADR și ale DAJ realizate până la jumătatea lunii iulie în municipiul București, precum și în toate județele din țară, au constat în verificarea tuturor piețelor agroalimentare, precum și a majorității hypermarketurilor și a depozitelor en-gros de legume și fructe și s-au concretizat în aplicarea de amenzi contravenționale în valoare totală de 91.340 lei, pentru abaterile constatate și a unui număr de 302 avertismente cu planuri de remediere, conform Legii nr. 270/2017”, se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, reprezentanții MADR colaborează în permanență cu administrațiile piețelor agroalimentare, astfel încât producătorii agricoli autohtoni să-și comercializeze producția în cele mai bune condiții, iar consumatorii să beneficieze de produse proaspete și de calitate, la prețuri avantajoase.

 

Lasă un comentariu