COPIII ÎNCĂPĂȚÂNAȚI, ADULȚI DE SUCCES!

Distribuie pe:

În cadul unui studiu realizat de Asociația Americană de Psihologie a fost analizat comportamentul a 3.000 de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Printre factorii analizați s-au numărat nivelul de inteligență, educație, aspirații, statutul socio-economic sau istoricul familiei. Au fost completate chestionare referitoare la activitățile de la școală și din timpul liber, precum și starea emoțională sau obiceiurile copiilor.

Realitatea, diferită de așteptările părinților

După mai bine de 40 de ani de cercetări, rezultatele studiului au arătat că, în general, copiii care sfidează autoritatea au tendința de a pune la îndoială lucrurile care se întâmplă în jurul lor și gândesc mai departe de limitele care le sunt impuse, iar aceste trăsături le oferă un avantaj în ceea ce privește creativitatea sau oportunitățile.

Cei care au fost considerați rebeli, neascultători sau încăpățânați în copilărie au reușit să obțină funcții importante la locul de muncă și să câștige mai mulți bani comparativ cu cei care aveau note bune și erau foarte ascultători în copilărie.

Atunci când copiii încep școala, adulții consideră că aceștia trebuie să îndeplinească anumite așteptări. De exemplu, să aibă note bune, să se comporte adecvat, să fie ascultători și să-i respecte pe cei care au autoritate. Părinții sunt de părere că astfel șansele copilului de a deveni o persoană de succes la maturitate sunt mai mari. Însă, realitatea este diferită de așteptările părinților.

Responsabilitatea joacă un rol esențial

Trăsăturile de personalitate și comportamentul copiilor joacă un rol important. Succesul nu înseamnă doar să ai resurse cognitive bune și să faci parte dintr-o familie înstărită. Calitatea pregătirii academice, asociată cu interesul pentru domeniul studiat și responsabilitatea dobândită de copil de-a lungul vieții reprezintă factori cheie în obținerea succesului în carieră și în plan financiar.

Potrivit variabilelor analizate în cadrul studiului, cercetătorii au determinat că succesul copiilor rebeli la maturitate ar putea fi rezultatul unui comportament egoist și al abilității de a pune pe primul loc propriile interese.

Pentru că nu se supun regulilor care le sunt impuse, copiii rebeli devin experți în negociere. Acest lucru îi ajută la maturitate să obțină mai ușor ceea ce vor. De asemenea, pentru că au un comportament nonconformist, au șansa de a alege cele mai favorabile opțiuni pentru ei.

 

Lasă un comentariu