SOLICITĂM MAJORAREA PEDEPSELOR PENTRU CRIMĂ, VIOL ȘI PEDOFILIE

Distribuie pe:

După crimele de la Caracal care i-au îngrozit pe cetățenii români din Țara-Mamă și din străinătate, după ce s-a constatat că instituțiile Statului Român au acționat lent și cu mare întârziere, s-a ajuns ca, în ziua de 27 iulie a.c., doamna prim-ministru Viorica-Vasilica Dăncilă să propună organizarea unui referendum național prin care Poporul Român să decidă majorarea pedepselor prevăzute de Codul penal pentru crimă, viol și pedofilie. Probabil că referendumul respectiv va fi organizat în 10 noiembrie a.c., odată cu alegerile prezidențiale, adică peste trei luni și jumătate. Apoi, procedural, urmează validarea referendumului de către Curtea Constituțională și, ulterior, doar după câteva luni, se va putea decide modificarea Codului penal, în baza unui proiect de lege al Guvernului.

În opinia noastră, Guvernul ar trebui să reînființeze rapid posturile de sectoriști în Poliția Română. În cazul în care ar fi existat sectoriști în Caracal ar fi fost prins și arestat la timp criminalul Gheorghe Dincă și nu ar fi fost săvârșite crimele în serie la domiciliul acestuia. De asemenea, dacă ar fi existat polițiști-sectoriști în localitățile României, ar fi fost descoperiți, până acum, criminalii și rețelele specializate care fac ca, în fiecare an, să dispară fără urmă din România între 2.000 și 3.000 de copiii.

Partidul România Noastră consideră că se impune convocarea de urgență a Parlamentului României, în sesiune extraordinară, pentru a decide majorarea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Lasă un comentariu