DONAȚI CALCULATOARELE VECHI COPIILOR SĂRACI!

Distribuie pe:

O asociație numită “Ateliere Fără Frontieră - AFF” încurajează companiile mari și IMM-urile din România să doneze echipamentele IT vechi (calculatoare, tastaturi, monitoare etc.) copiilor care provin din medii defavorizate, ajutând astfel la prevenirea abandonului școlar.

“Asociația «Ateliere Fără Frontiere» este singura organizație autorizată care colectează și pregătește echipamentele IT pentru reutilizare și donație la nivel național, iar în ultimii 11 ani a donat peste 15.000 de calculatoare către școlile din comunitățile defavorizate, care aveau cea mai mare nevoie de ele. Pentru a asigura colectarea acestora la nivel național, asociația mizează pe sprijinul logistic al ECOTIC (managementul deșeurilor echipamentelor electrice și electronice).

Astfel, produsele LCD (laptopuri, notebook-uri și unitățile centrale) colectate în cadrul acestei campanii, care respecta parametrii minimi necesari pentru a fi reutilizate, vor ajunge până la finalul anului 2019 și în cursul anului 2020 în școli din zone defavorizate din țară.

Ajutăm deja sute de companii să își îndeplinească obligațiile legate de managementul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Din volumul de DEEE-uri colectate, în jur de 30% pot fi recondiționate, astfel că reușim să donăm mii de calculatoare, în fiecare an, către școlile care au cea mai mare nevoie de ele.

Dacă ni s-ar alătura și mai multe companii, am putea să avem un impact și mai mare în reducerea decalajul informatic, modernizarea procesului de predare-învățare și sprijinirea acțiunilor de reducere a abandonului școlar în comunitățile dezavantajate.

Prin această campanie, societățile comerciale pot deveni susținătoare ale educației, prin simplul fapt că decid să își îndeplinească obligațiile legale”, declară reprezentanții AFF, citați de adevarul.ro. (L.P.)

Lasă un comentariu