REPARAȚIILE CATEDRALEI NOTRE DAME DIN PARIS, SUSPENDATE...

Distribuie pe:

Lucrările de reparații la Catedrala Notre-Dame din Paris, afectată de un incendiu de proporții în luna aprilie, ar trebui suspendate din cauza riscului pentru muncitori de contaminare cu plumb, au indicat autoritățile locale citate de DPA.

Acoperișul și fleșa Catedralei Notre-Dame, care au fost distruse în incendiul din 15 aprilie, conțineau cantități importante de plumb.

Un raport emis de reprezentanții Inspecției Muncii a indicat că măsurile de decontaminare pentru muncitorii de pe șantier nu sunt adecvate și nu au fost urmate în mod corespunzător, se arată într-un comunicat al prefecturii regionale.

Prefectul Michel Cadot a solicitat Direcției regionale pentru afaceri culturale să suspende lucrările pe șantier până la implementarea unor măsuri de protecție adecvate și instruirea corespunzătoare a personalului, a precizat prefectura.

Cadot, citat de agenția AFP, a declarat că suspendarea va dura “mai multe zile”.

Site-ul de investigații francez Mediapart a relatat la începutul lunii că, după incendiu, în solul din preajma catedralei au fost identificate niveluri de plumb de 400 până la 700 de ori mai mari în comparație cu limita legală. Site-ul a lansat acuzații la adresa autorităților franceze susținând că acestea ar ascunde problema. Autoritățile sanitare au reacționat, însă, precizând că a existat o transparență în comunicare.

Președintele Emmanuel Macron a declarat că dorește ca lucrările la catedrala din secolul al XII-lea să fie încheiate într-un termen ambițios de cinci ani și a înaintat propunerea controversată ca fleșa din secolul al XIX-lea, mistuită de flăcări, să fie înlocuită cu o operă de arhitectură modernă.

Lasă un comentariu