INDONEZIA LANSEAZĂ O NOUĂ UNITATE MILITARĂ DE ELITĂ...

Distribuie pe:

Armata indoneziană a lansat marți o nouă unitate de elită pentru misiuni speciale militare, în special pentru combaterea terorismului, informează agenția de presă Xinhua.

Ceremonia de lansare a acestei unități de elită denumită Comandamentul Operațional Special, sau Koopssus, s-a desfășurat la o bază a armatei indoneziene din Cilangkap, în partea de est a Jakartei.

“Fiecare membru al personalului Koopssus este hotărât, selecționat din unitățile speciale aparținând fiecăreia din cele trei forțe ale armatei”, a declarat comandantul forțelor aeriene indoneziene, mareșalul Hadi Tjahjanto, în cursul ceremoniei. Fostul șef al corpului de informații strategice militare indoneziene, generalul de brigadă Rochadi, a fost numit la conducerea nou înființatei unități de elită.

Crearea Koopssus intervine ca urmare a revizuirii legii antiteroriste promulgate de către parlamentul indonezian în luna mai anul trecut în sprijinul armatei în vederea misiunilor antiteroriste.

Baza legală a unității de elită Koopssus a fost pusă printr-un decret oficial semnat de președintele Joko Widodo la începutul lunii.

În misiunile sale antiteroriste, Koopssus se va coordona cu poliția pentru a aborda problemele legate de terorism pe teritoriul Indoneziei.

Lasă un comentariu