DĂNCILĂ: ESTE NECESARĂ O ANALIZĂ COMPLEXĂ A PROFESIONALISMULUI CELOR CARE SUNT IMPLICAȚI ÎN APĂRAREA CETĂȚENILOR

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marți, la sediul MAI, că este necesară o analiză complexă a profesionalismului celor care sunt implicați în apărarea cetățenilor, în contextul tragediei de la Caracal, menționând că a discutat cu șefii de arme din MAI despre măsurile care se impun, dar și despre ce trebuie făcut pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete.

“Este necesară o analiză complexă a profesionalismului celor care sunt implicați în apărarea cetățenilor. Ne vom asuma și acest obiectiv, pentru că avem această datorie atât față de cetățeni, cât și față de profesioniștii din Ministerul Afacerilor Interne (...). Am avut o discuție cu șefii de structuri și de direcții din cadrul MAI, am discutat despre acest tragic eveniment, am discutat despre măsurile care se impun, dar am discutat și despre ceea ce trebuie să facem pe viitor pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete. Am discutat despre restructurare, am discutat despre modificări legislative care sunt necesare atât din partea MAI, din partea STS, modificări în ceea ce privește legislația, care să pedepsească mult mai drastic aceste lucruri”, a precizat Dăncilă.

Prim-ministrul a adăugat că lupta împotriva corupției trebuie să continue, dar nu trebuie lăsată “mai prejos lupta împotriva criminalității, împotriva rețelelor de trafic de persoane și de droguri, împotriva violatorilor și pedofililor, împotriva criminalilor, împotriva celor care destabilizează în cel mai josnic mod societatea”.

“România nu este o țară a infractorilor, nu este țara criminalilor, nu este țara proxeneților sau a violatorilor. Ca prim-ministru, nu voi permite să se lipească această etichetă României, dar cred că trebuie să dăm dovadă de consens, trebuie să vedem ce putem face fiecare pentru a îndrepta lucrurile. Vom pedepsi, așa cum am spus, pe cei care se fac vinovați. Știm că nu mai putem, din păcate, să aducem înapoi ceea ce deja a avut loc, suntem alături de familia Alexandrei, de familia Luizei, cuvintele sunt sărace pentru a exprima ceea ce simțim fiecare dintre noi, ceea ce simte fiecare mamă în România, dar este datoria noastră, a tuturor, a tuturor factorilor care se pot implica, să luăm toate măsurile pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete. Avem datoria morală să-i pedepsim pe cei vinovați, dar avem și responsabilitatea în a reglementa lucrurile pentru a nu mai avea loc în România astfel de evenimente”, a subliniat Dăncilă.

În context, premierul a precizat că demiterile din sistem vor continua, menționând însă că aceste demisii nu înlocuiesc “pedepsirea drastică a celor care, în urma anchetei, au greșit”.

“Au mai fost demiteri pe lanțul de decizie și acțiune din sistem și, cel mai probabil, vor urma. Aceste demisii nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care, în urma anchetei, au greșit. Vă asigur că vom lua, în continuare, cele mai stricte măsuri. Avem atât o obligație morală, cât și una impusă de lege să-i pedepsim drastic pe toți cei care se fac vinovați”, a mai declarat Dăncilă.

Lasă un comentariu