ȘANSĂ URIAȘĂ! CFR CLUJ E CAP DE SERIE ÎN PLAY-OFF-UL CHAMPIONS LEAGUE DACĂ O ELIMINĂ PE CELTIC!

Distribuie pe:

CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar din UEFA Champions League după ce a eliminat Maccabi Tel Aviv cu 3-2 la general (1-0, 2-2). Ardelenii vor evolua în turul următor cu Celtic Glasgow, campioana Scoției. Iar, dacă CFR Cluj va elimina Celtic, în play-off-ul pentru grupele Ligii, echipa lui Dan Petrescu va fi cap de serie, preluând coeficientul scoțienilor. Celtic nu a avut emoții pentru calificare. Scoțienii au trecut cu 5-0 și 2-0 de Nomme Kalju. La capitolul coeficienți, Celtic stă foarte bine, fiind pe locul doi în urna campioanelor, doar Ajax având un coeficient mai mare decât echipa lui Neil Lennon. Scoțienii au coeficient 31,000, în timp ce CFR Cluj are un coeficient de doar 3,500. Dar asta nu va mai conta în turul trei preliminar. Dacă ardelenii vor reuși să treacă de scoțieni, echipa lui SuperDan va prelua coeficientul lui Celtic și va fi cap de serie în play-off, ceea ce înseamnă un adversar mai abordabil în ultimul tur înainte de grupele Champions League.

Scapă de Ajax Amsterdam! Posibilii adversari ai CFR-ului din play-off

Astfel, CFR Cluj ar putea avea un adversar mai abordabil în play-off, cu un coeficient european mai mic. Posibilele adversare ale lui CFR Cluj în play-off, ordonate în funcție de coeficient, sunt: BATE Borisov, Young Boys, APOEL Nicosia și Slavia Praga.   

Aceștia sunt cei mai dificili adversari, însă, dacă una dintre aceste echipe este eliminată pe parcurs de o formație cu un coeficient mai slab, aceea îi va lua locul. Cu alte cuvinte, CFR Cluj are șanse reale să aibă un adversar abordabil în fazele finale ale preliminariilor Ligii. Avantajul este că în acest scenariu, CFR Cluj ar evita adversari ca Ajax Amsterdam, FC Copenhaga sau Dinamo Zagreb, echipe cu un coeficient de cap de serie. Tragerea la sorți a posibilelor meciuri din play-off va avea loc luni, 5 august, la Nyon. Pe 6 și 7 august se vor disputa primele meciuri din turul trei preliminar al Champions League, iar o săptămână mai târziu se va juca returul. Confruntările din play-off se joacă pe 20-21 august (turul) și 27-28 august (returul).

3 este numărul de calificări în grupele UEFA Champions League ale lui CFR Cluj. 10 puncte a adunat CFR în grupele Champions League în ediția 2012-2013, record pentru România.

Lasă un comentariu