PE AUTOSTRADA A3 - ȘI MAI BUNE, ȘI MAI RELE...

Distribuie pe:

Pe lotul Iernut-Chețani al Autostrăzii A3, executat de asocierea Astaldi - Max Boegl, stadiul fizic se apropie de 70%, iar avansul din ultimele 54 de zile este semnificativ, informează Asociația Pro Infrastuctură. Cu toate acestea, tronsonul de 17,9 km are șanse minime să fie deschis circulației la finele acestui an.

Punctele critice de la Bogata (pod care traversează Mureșul de două ori) și Iernut (nod rutier ce include pasajul peste autostradă și calea ferată) sunt greu de finalizat în timp util. Realist vorbind, inaugurarea noii secțiuni din A3 va fi în primăvara anului viitor, cred cei de la Pro Infrastructură, apreciind, totuși, progresul semnificativ al lucrărilor de pe șantier.

În ce privește lotul Câmpia Turzii-Chețani, aceeași sursă notează ritmul de execuție extrem de lent:  “Soluționarea problemelor financiare cauzate de insolvență se lasă așteptată, iar mobilizarea în teren este grăitoare. Dacă până la începutul verii progresul a fost unul rezonabil la principalele structuri ale sectorului Chețani-Hădăreni, se pare că și aici muncitorii au dispărut, dând senzația unui șantier părăsit. Nodul rutier Chețani este singurul loc unde mobilizarea este apropiată de normalitate. Stadiul fizic oficial este 27%, iar avansul mediu din 2019 a fost de doar 1,3 puncte procentuale pe lună. Prin urmare, în ritmul actual, ne este greu să credem că tronsonul de 15,7 km poate fi dat în circulație chiar și în anul 2021”.

Asociația Pro Infrastructură solicită responsabililor din CNAIR să urgenteze constructorul în vederea finalizării nodului Chețani astfel încât lotul vecin al celor de la Astaldi-Max Boegl să poată fi deschis imediat ce va fi gata, după care să ia rapid o decizie privind continuarea lucrărilor pe restul proiectului. (foto - “alexandruduma” www.peundemerg.ro)

Lasă un comentariu