RESTAURANTUL “COROANA” ȘI PEȘTERA DIN PARCUL REGINEI MARIA, DIN BALCIC

Distribuie pe:

Această moară veche a fost transformată într-o bucătărie modernă, dotată cu o plită de gătit de lux, grătare și două frigidere. În bucătărie se preparau mâncărurile pentru Regină, iar în cele două încăperi din vecinătate se afla sala de mese pentru anturajul și personalul Reginei. Vechea moară avea și o cramă răcoritoare, care era folosită drept depozit. Prin ferestrele largi ale sălii de mese se urmărea apariția la orizont a yahtului Reginei.

Acum, în bucătăria de odinioară, se află restaurantul “Coroana”, cu un șemineu mare autentic și două terase. În apropierea intrării se află una din marile cișmele din piatră, cu doi paznici ai apei:

Demult, în zilele caniculare, bucătarii și personalul bucătăriei se refugiau la răcoare în micuța peșteră. Aceasta amintește de peștera din apropierea Castelului Bran. Dorința Reginei Maria a fost ca, după moartea ei, inima să-i fie depusă într-un coșciug special, care să fie adus în capela Stella Maris din parcul Castelului de la Balcic. Acest coșciug a rămas acolo până la semnarea Tratatului de la Craiova din 1940, când Cadrilaterul a fost restituit Bulgariei. Inima Reginei Maria a fost dusă la peștera de lângă Castelul Bran.

Lasă un comentariu