LÁSZLÓ TÖKÉS FELICITĂ UDMR... “PENTRU VOTURILE DIN SATUL DE BAȘTINĂ AL LUI DRAGNEA”!

Distribuie pe:

Prezent la lucrările Taberei de vară de la Băile Tușnad, fostul europarlamentar László Tökés și-a vărsat, minute în șir, năduful pe UDMR, acuzând formațiunea lui Kelemen Hunor că a abandonat realizarea unor obiective precum: autonomia, învățământul superior în limba maghiară, drepturile lingvistice, cauza ceangăilor, Uniunea devenind “un scop în sine”, care abia mai reușește să supraviețuiască pe scena politică de la București.

Supărat foc pe UDMR, fostul episcop a găsit, totuși, un motiv pentru a-i felicita pe foștii săi colegi de partid: “Pentru voturile din Teleorman, din satul de baștină a lui Dragnea, merită (UDMR - n.n.) felicitări speciale. Să zică cineva că ungurii din România nu o duc bine în România! Dar, hai să fim serioși, să vedem clar că din cauza unor interese de partid, abia atingând pragul de intrare, UDMR a renunțat benevol la un mandat, ba chiar a riscat și dobândirea celor două rămase”, a spus Tökés (sursa - ziarharghita.ro), criticând dur Uniunea pentru că, preocupată de interese personale, luptă pentru voturi, nu pentru drepturi, ci împotriva “căderii” din Parlament.

“Dacă vrem să rezistăm provocărilor din România, trebuie să urmărim exemplul Fidesz”, a conchis Tökés.

Reamintim că, la alegerile europarlamentare din luna mai, UDMR a obținut mii de voturi în județele din sudul și estul țării, cu populație majoritar românească.

Lasă un comentariu