ANUL VIITOR VA FI LANSATĂ ÎN CIRCULAŢIE BANCNOTA DE 20 DE LEI!

Distribuie pe:

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, în şedinţa din 30 iulie 2019, lansarea în circulaţie, în cursul anului 2020, a unei bancnote în valoarea nominală de 20 de lei, care va avea pe una dintre feţe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.

Potrivit BNR, valoarea nominală de 20 de lei a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote româneşti şi se regăseşte printre cele aflate în circulaţie în zona euro.

“Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificaţie. BNR susţine astfel preocupările pentru consolidarea egalităţii de gen, în linie cu iniţiativele altor bănci centrale din lume şi, de asemenea, marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire.

Consiliul de Administraţie al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim - de promovare a personalităţilor feminine - ce a găsit o largă susţinere în societatea românească.

Banca Naţională a răspuns încă de anul trecut acestui demers, prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

În curând, BNR va face publice macheta bancnotei, elementele de siguranţă şi identificare, precum şi data exactă a lansării în circulaţie”, promite BNR, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu