CEALALTĂ FAȚĂ A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Dacă în luna mai 2019, românii au fost priviți cu admirație de întreaga lume, cu ocazia vizitei Papei în România, când s-a dat dovadă de fraternitate, toleranță, ospitalitate, de un creștinism adevărat, la numai două luni, lumea ne privește cu suspiciune, cu reținere, fiindcă în sânul acestui popor blajin, sunt și indivizi blestemați, diabolici, violatori, criminali, traficanți de ființe umane, creaturi care ne-au făcut de rușine neamul prin crime și tâlhării comise în țările din occident.

În ultimele zile, televiziunile din România se întrec în prezentarea unor știri contradictorii privind răpirile de la Caracal și bâlbele autorităților în descoperirea fărădelegilor. Este revoltător să vezi cum președintele Iohannis a profitat de această tragedie și își face campanie electorală, promițând că după alegeri va stabili o majoritate parlamentară. Nici guvernanții nu neglijează oportunitatea unei campanii și vin cu remanieri, cu promisiuni de modificare a legilor justiției.

Cel mai mare atentat la imaginea României îl fac televiziunile, care se întrec în a prezenta comentarii legate de evenimentele scandaloase. Vezi reporteri obraznici care îți prezintă stări, de parcă ar fi organe de anchetă. Din nefericire, se amintește prea puțin despre lichidarea rețelei traficanților de persoane, cunoscute în Europa ca cele mai periculoase. S-a lăsat tăcerea despre fenomenul de sclavie practicat într-un sat din județul Argeș. Nu sunt amintite rețele în care sunt implicați oamenii de ordine. Am aflat tot din mass-media că în județul Olt sunt înregistrate dispariția a 50 de persoane, că bande de mafioți bine organizate practică traficul de persoane, în special fete tinere, vândute pentru prostituție în țări din Uniunea Europeană. Alături de albanezi, românii sunt cei mai cruzi traficanți de carne vie. Este acuzată Poliția și Parchetul că nu intervine în stoparea acestui fenomen. Dar, de multe ori, familia încercată de sărăcie acceptă sau încurajează tinerele să practice prostituția.

Cauzele traficului de persoane trebuie analizate și căutate, în primul rând, în sărăcia din zonele defavorizate, unde mirajul unei vieți fără prea multă muncă sunt principalele cauze. Descoperirea și condamnarea mafiei implicată în traficul de persoane, trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru justiția română.

Un alt aspect privind traficul, oarecum, mascat de persoane, îl reprezintă recrutarea de femei pentru îngrijirea persoanelor în vârstă din Italia, Germania, Austria. O afacere extrem de profitabilă pentru firmele care practică o asemenea activitate. În aparență, totul este legal, te duci la firma respectivă, unde achiți o taxă pentru cursuri în limba germană, semnezi un contract, iar în momentul în care apare solicitarea din exterior, firma respectivă te trimite la post, de regulă pentru o perioadă de șase luni. Firma se ocupă de toate actele necesare, în schimbul unui comision lunar pe care îl încasează, de 500 de euro. Femeia angajată primește circa 1.000 de euro. Româncele sunt mulțumite pentru un asemenea salariu și se bucură că au un loc de muncă confortabil.

Mai există o formă mascată de trafic, practicată cu succes în județul nostru. Vine un întreprinzător român și caută muncitori în agricultura țărilor occidentale. Își formează o echipă, după care încheie contract cu un fermier străin, pe cheltuiala lui transportă muncitorii, îi cazează, le asigură un front de lucru și le rețin lunar cheltuielile de transport, cazare, apă, plus un comision. De multe ori, românii sunt păcăliți, sau furați, fără să intervină autoritățile din țara respectivă.

Ministrul din Guvernul României, pentru românii din afara țării, o doamnă simpatică, din păcate ruptă de realitate, anunța la o conferință de presă, că 9,7 milioane de români sunt plecați în afara țării. Adică jumătate din populația României a părăsit țara în căutarea unui trai mai bun. Sincer, nu cred în această cifră, mai ales că în primăvară se anunța că 3,6 milioane de români au plecat din țară.

Aceasta este cealaltă față a României, cu cetățeni disperați, cu tineri răpiți de traficanți, cu muncitori sezonieri în fermele din Germania, Suedia, Italia, cu politicienii după gratii, o față tristă, mutilată, guvernată de incompetenți, dezinteresați de problemele populației, care mimează doar o implicare în vindecarea acestui cancer social. Corupția și incompetența celor promovați într-o administrație stufoasă și clanurile mafiote în cârdășie cu autoritățile au mutilat fața României în fața lumii, iar televiziunile din țară se întrec în a o afișa. Oare aceasta să fie adevărata față a României?

Lasă un comentariu