LUNI, 5 AUGUST - ZIUA ÎN CARE SE ÎMPART BANII - GUVERNUL NU VA TĂIA VENITURILE ROMÂNILOR PRIN RECTIFICAREA BUGETARĂ

Distribuie pe:

“Vreau să fie tuturor foarte clar că, prin actuala rectificare bugetară, Guvernul nu va tăia veniturile românilor. Am luat în calcul mai multe măsuri pe care să le includem în această rectificare și am dezbătut impactul fiecăreia, ținând cont de faptul că în spatele cifrelor se află cetățenii români. Ca prim-ministru, am în permanență acest lucru în atenție”, a scris Viorica Dăncilă, joi, pe Facebook.

Data la care proiectul de rectificare bugetară va fi pe masa Guvernului este 5 august, adică luni, a declarat, la rândul său, ministrul de resort, Eugen Teodorovici, confirmând că “MFP nu taie fonduri, pentru că nu avem acest atribut legal”.

Întrebat dacă plafonul pentru impozitarea pensiilor mari va fi de 7.000 de lei, așa cum se vehiculează în presă, Teodorovici a spus că “este vorba de măsuri de echitate socială, pentru că, totuși, diferența între cea mai mică pensie și cea mai mare pensie este foarte mare și cred că este obligatoriu să propunem astfel de măsuri ca și Guvern”.

Șeful de la Finanțe a dat asigurări că persoanele cu pensii mici nu vor fi afectate, reiterând că această taxare a pensiilor mari, începând cu un anumit plafon, este un act de dreptate socială: “Să nu uităm că în România încă sunt, din păcate, undeva la 4 milioane și ceva - sper să nu greșesc cifra - de pensionari sub un nivel scăzut, undeva la 2.000 de lei, adică totuși sunt măsuri care trebuie să fie luate”, a explicat Teodorovici.

Lasă un comentariu