MAICA DOMNULUI - PROTECTOAREA NOASTRĂ! (I)

Distribuie pe:

* “Sfânta Fecioară Maria este Maica harului divin. Intervenția ei în viața noastră de prietenie cu Iisus Hristos sunt condiționate în parte de calitatea cinstirii pe care o dăm Maicii Domnului. Stăpâna noastră nu este niciodată epuizată în generozitate; celor ce îi oferă mult, ea le dă mult. Se cade să avem suflete de copii, scufundate în venerație, iubire și încredere, sentimente naturale și spontane. Maica Domnului este Maica noastră. Nu poți vorbi despre ea fără să-i cânți laude. Un convertit spunea: “Eu niciodată nu mă rog în proză, ci totdeauna în vers”. Ea este atât de frumoasă și de aceea i se cuvine cultul de hiperdulie (supravenerare). Este cea care ne ține capul în mâinile sale, spre a ne odihni și a ne strânge lângă inima ei când suntem triști și descurajați”.

(PS. Irineu-Împărăteasa cerului și mama cerului)

***

* “Născătoare de Dumnezeu, Fecioară bucură-te, ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre”.

***

* “De-a lungul veacurilor s-au împletit frumoase cununi de laudă în cinstea Maicii Domnului, prin care s-au preamărit privilegiile, virtuțile și puterea ei. Creștinii dreptmăritori ai zilelor noastre, urmând exemplul străbunilor, se dovedesc a fi evlavioși Maicii lor cerești. Este de folos pentru sufletele noastre să-i cunoaștem mărirea spre a o admira, virtuțile spre a le imita și puterea spre a-i cere ajutor în toate împrejurările vieții. Față de vicisitudinile tulburătoare pe care le trăim, de refuzul lui Hristos de către lume, față de schimbarea valorilor tradiționale și de scăderea entuziasmului printre credincioși, noi nu trebuie să ne lăsăm pradă neliniștii. Avem în Sfânta Fecioară Maria calea sigură ce duce la bucuria veșnică. Ea este pentru noi purtătoare de voință a Fiului, zicându-ne: “Faceți tot ce vă spune El” (Ioan 2, 5). De aceea Biserica Ortodoxă o pomenește în glas de cântări pe puternica Împărăteasă a îngerilor. Sfânta Fecioară din Nazaret a fost chemată și ridicată la sublima demnitate de Maică a lui Dumnezeu, în vederea mântuirii noastre”.

P.S. “Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Tale și ale tuturor Sfinților Tăi , miluiește-ne pe noi păcătoșii” Amin!

Lasă un comentariu