ÎN 2018, IRUM REGHIN ȘI-A DUBLAT PROFITUL!

Distribuie pe:

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, producătorul de utilaje agricole și forestiere IRUM, deținut de de familia Oltean din Reghin, a raportat pentru 2018 un profit net de 16,3 mil. lei (3,5 mil. euro), în creștere cu 103% față de anul anterior, când compania a avut un câștig de peste 7,8 mil. lei (1,7 mil. euro).

IRUM a încheiat anul 2018 cu afaceri totale de peste 121,2 mil. lei (26 mil. euro), mai mult cu 29,5% față de anul precedent, și cu un număr mediu de 446 de angajați, conform datelor publice. IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare și utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreținerea drumurilor forestiere, însă fabrică și piesele aferente acestora.

Reamintim că anul trecut, IRUM a finalizat execuția și omologarea noului tractor agricol românesc TAGRO, proiect ce aparține exclusiv companiei reghinene care, până la finele anului 2021, își propune să depășească pragul de 500 de astfel de utilaje produse și comercializate.

Fondată în 1953, IRUM este o companie specializată în construcții de mașini și utilaje. Funcționând inițial ca și companie de stat, IRUM devine o societate cu capital complet privat în anul 1999, cu Maviprod ca și principal acționar, dedicându-se de atunci în principal industriei forestiere. În 2010, de pe noua linie de asamblare, au ieșit primele tractoare agricole, combinând tehnologia Belarus cu experiența și priceperea celor de la IRUM.

Compania are peste 500 de angajați, IRUM devenind un furnizor de top pentru o gamă largă de utilaje forestiere și piese de schimb pe piața românească și nu numai. În 2015, în cadrul companiei a fost inugurat singurul Centru de Cercetare și Dezvoltare a utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc din țară, locul unde se formează și lucrează peste 40 de ingineri specialiști.

Gama de produse realizate la IRUM cuprinde în momentul de față tractoare articulate forestiere, tractoare agricole, funiculare, trolii și piese de schimb, dar fabrica dispune și de centru prelucrări CNC, turnătorie, linie de tratament termic, sculărie, atelier sudură, vopsitorie și service.

Lansarea în 2018, a noului tractor TAGRO, a coincis cu împlinirea a 65 de ani de la înființarea grupului de firme MAVRIPOD.

În această primăvară, IRUM a participat la târguri și expoziții naționale și internaționale de profil, precum: Agraria Jucu), Expowood (Brașov), Agriplanta (Fundulea), Agromania (Dumbrăvioara). (sursa foto - irum.ro)

Lasă un comentariu