EMISIUNE NUMISMATICĂ: 100 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI NICOLAE CAJAL

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic, începând cu data de 5 august 2019, o monedă din argint, având o valoare nominală de 10 lei, cu tema 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Cajal.

Aversul monedei prezintă clădirea Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2019”, iar reversul prezintă portretul și numele profesorului Nicolae Cajal și anii între care a trăit acesta “1919” și “2004”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, iar broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul emisiunii este de 300 de monede, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 365 de lei, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, puteți utiliza formularul disponibil pe site-ul oficial al BNR www.bnr.ro.

Lasă un comentariu