ROMÂNII CONTINUĂ SĂ AIBĂ O PĂRERE POZITIVĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ!

Distribuie pe:

Un nou sondaj Eurobarometru arată o creștere a percepției pozitive a cetățenilor față de Uniunea Europeană (UE), 60% dintre români având o imagine bună despre Uniunea Europeană, față de 44%, media europeană.

“România se află pe locul al doilea, la egalitate cu Portugalia, în ceea ce privește imaginea pozitivă față de Uniunea Europeană. Numărul românilor care au o imagine bună despre UE este în creștere și peste media europeană - 60%, față de o medie de 44%. 50% dintre români sunt optimiști cu privire la situația pieței muncii, comparativ cu o medie UE de 44%”, potrivit sondajului, citat de HotNews.ro.

Încrederea în UE a crescut în 20 de state membre, cu cele mai mari punctaje situându-se Lituania (72%), Danemarca (68%) și Estonia (60%). În plus, peste jumătate dintre respondenți tind să aibă încredere în UE - Luxemburg (59%), Finlanda (58%), Portugalia (57%), Malta și Suedia (ambele cu 56%), Bulgaria și Ungaria (ambele cu 55%), Irlanda, Polonia, Țările de Jos și Cipru (toate cu 54%), România și Austria (ambele cu 52%) și Letonia și Belgia (ambele cu 51%).

Același sondaj arată că majoritatea europenilor sunt optimiști în ceea ce privește viitorul UE (61%), în timp ce doar 34% sunt pesimiști. Cel mai ridicat nivel de optimism este în Irlanda (85%), Danemarca (79%), Lituania (76%) și Polonia (74%).

La celălalt capăt al clasamentului, optimismul este mai puțin pronunțat în Regatul Unit (47%) și în Franța (50%).

*

Eurobarometrul a fost realizat după alegerile europarlamentare, între 7 iunie și 1 iulie 2019, în toate cele 28 de state membre ale UE și în cele cinci țări candidate. Printre principalele constatări se numără un sprijin record pentru moneda euro, imigrația și transformarea schimbărilor climatice.

Lasă un comentariu