ÎNCĂ NU A FOST LUATĂ O DECIZIE CU PRIVIRE LA DATA ÎNCEPERII ANULUI ȘCOLAR

Ministerul Educației Naționale (MEN) a precizat marți că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului școlar și că discuțiile cu partenerii de dialog social continuă.

“Ca urmare a discuțiilor din spațiul public cu privire la data de începere a noului an școlar, Ministerul Educației Naționale precizează că, la nivelul instituției, sunt analizate punctele de vedere exprimate în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS), întrunită luni, 5 august 2019. În acest sens, subliniem faptul că proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind unul consultativ. Reprezentanții MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum și părți implicate în sistemul de învățământ public, astfel încât structura noului an școlar să vizeze interesul superior al elevilor și să răspundă nevoilor acestora”, potrivit unui comunicat de presă transmis de minister.

Precizarea vine în contextul în care, în ședința de guvern din 31 iulie, premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat ministrului Educației de atunci, Ecaterina Andronescu, să ia în calcul începerea anului școlar de la 16 septembrie.

Lasă un comentariu