MAICA DOMNULUI - PROTECTOAREA NOASTRĂ! (3)

Distribuie pe:

* “Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a fost primul semn din rânduiala bunăvoinței lui Dumnezeu de a mântui neamul omenesc. Maica Domnului s-a născut prin rugăciune, a petrecut 12 ani la Templu numai în Post, în rugăciune și în neîntinată feciorie. Ea și acum se roagă împreună cu toți sfinții în bisericile noastre, pentru noi, pentru mamele și copiii noștri, pentru toți cei ce cred în Dumnezeu și iubesc poporul Lui. Ea a fost dusă la trei ani în Biserica din Ierusalim, în Biserica Domnului, să se roage, să vorbească cu Dumnezeu și cu îngerii, să se îndumnezeiască, să se facă biserică vie a Duhului Sfânt, să se pregătească pentru a naște pe pământ pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Ilie Cleopa (1912-1998), duhovnic renumit, vizionar arhimandrit, stareț, scriitor, autodidact

***

* “În biserica slavei Tale stând, în cer a sta ni se pare, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ești ușă cerească, deschide nouă ușa milei tale”. Astăzi, înaintea însemnării bunăvoinței lui Dumnezeu și propovăduirea mântuirii oamenilor, în Biserica lui Dumnezeu luminat Fecioara Maria se arată și pe Hristos mai înainte Îl vestește. Acesteia și noi cu mare glas să-i cântăm: “Bucură-te plinirea rânduielii Ziditorului!”

***

* “Dumnezeu a ales să fie Mama Fiului Său o fiică a lui Israel, o tânără evreică din Nazaretul Galileii, din casa lui David, Fecioara Maria (Luca 1, 26-27). Iisus este Fiul unic al Fecioarei Maria, dar maternitatea ei spirituală se extinde la toți oamenii pe care Hristos a venit să-i mântuiască”. Sfântul Nicodim Aghiorâtul zice: “Însuși Fiul lui Dumnezeu și Fiul Cel iubit al Fecioarei a dat pe Maica Sa să ne fie Maică și nouă și Apărătoare care să ne ajute la mântuirea noastră”. Maternitatea ei începe cu consimțământul dat de către ea, prin credință, la Buna Vestire (Luca 1, 38), și este menținută fără șovăire sub crucea Golgotei (cf. Ioan 19, 26-27). Pe colina Sionului, în ziua de Rusalii, Maica Domnului a participat la nașterea Bisericii, în calitatea ei de nouă Evă sau “Mama celor vii”. Isidor Glavas, Mitropolitul Tesalonicului, spune despre Preacurata: “Întregului popor sfânt de după ea îi este renaștere, viață adevărată și lucire de lumină”.

P.S. “Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Tale și ale tuturor sfinților, miluiește-ne pe noi păcătoșii!” Amin.

 

Lasă un comentariu