PATRU MEDALII PENTRU LOTUL ROMÂNIEI LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE 2019

Distribuie pe:

Lotul României care a participat la cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, care s-a desfășurat în perioada 30 iulie - 5 august, în Hong Kong/China, a obținut patru medalii - una de aur, două de argint și una de bronz, a anunțat Ministerul Educației Naționale.

“După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiția găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Național din Iași) și-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanță similară. Elevii laureați cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Național «Costache Negruzzi» din Iași), medaliată cu aur în 2018, și Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Național «Sfântul Sava» din București). Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Național «Nicolae Bălcescu» din Brăila) a fost medaliat cu bronz”, se arată într-un comunicat al MEN transmis, marți, AGERPRES.

Lotul României a fost însoțit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean (Colegiul Național din Iași). Pregătirea lotului s-a desfășurat la Iași.

La ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Geografie au participat peste 190 de elevi din 48 de țări.

Lasă un comentariu