“OPERAȚIUNEA” MÂZGĂLIREA ORAȘULUI SE EXTINDE

Distribuie pe:

Preocupat de imaginea orașului reședință de județ, ziarul nostru a semnalat de nenumărate ori deprecierea acesteia, în special datorită intensificării fenomenului de mâzgălire a fațadelor clădirilor prin graffiti. Spre regretul nostru, factorii de răspundere ai municipalității, ignoră această stare de fapt, iar Poliția locală trece sub tăcere acest fenomen. Drept dovadă amploarea acestuia s-a extins, iar numărul “înscrisurilor” de acest gen, pe fațadele clădirilor, a crescut, indiferent dacă ele se află în centrul sau la periferia orașului.

Mai mult decât atât, de îndată ce apare o clădire cu fațada renovată, lucrare în care proprietarul a investit bani grei, la scurt timp mâzgălitorii îi depreciază imaginea. În această situație ne punem fireasca întrebare: dacă municipalitatea sau proprietarii de clădiri mai au rostul să investească în asemenea lucrări pentru înfrumusețarea orașului, doar pentru o zi-două?

Cu riscul de a ne repeta, redăm mai jos noi imagini cu fațade de clădiri compromise, unele mai vechi, altele mai proaspete, care ne fac să ne întrebăm dacă fenomenul nu va fi stopat, unde va ajunge orașul nostru? Îi asigurăm pe cei în drept că ziarul nostru va rămâne perseverent în această direcție până în momentul în care cineva “de acolo de sus” va spune stop acestui degradant fenomen. 

Lasă un comentariu