IDECIU DE JOS, LA 700 DE ANI

Distribuie pe:

La împlinirea, în această toamnă, a 700 de ani de la prima atestare documentară a acestei localități, în prima duminică a lunii august 2019, locuitorii acestei localități au avut bucuria de a participa, atât la un vestit târg care se pierde în negura vremurilor, cât și la un spectacol folcloric. În prima parte a zilei de duminică, locuitorii așezării multiseculare au participat la “Târgul băilor” cu expozanți veniți din localitățile Reghin, Iași, Ploiești, Ibănești, Râpa, Ideciu de Jos și alte locuri. În aceeași zi, după amiază, în prezentarea lui Radu Moș (Oradea) au urcat pe scena pe care era scris “Ideciu de Jos la 700 de ani”, soliștii și dansatorii care au prezentat publicului cântece și jocuri populare românești dintre cele mai frumoase.

În cea de-a doua parte a programului au urcat pe scenă, la solicitarea primarului localității, Laurean Feier, un grup de tineri care au dat glas Imnului Național, după care au fost invitați pe scenă primarii Mircea Mihăeș (Suseni), Eremia Pop (Chiherul de Jos), Ionela Balas (Consiliul Județean Mureș) și Gheorghe Ionuț secretar general PNL Mureș. Musafirii invitați au felicitat primarul care a organizat această manifestare, a patra oară, de succes. Primarul în alocuțiunea sa a spus: “Ideciu de Jos se mărginește cu Ideciu de Sus și cu satul Deleni, de 700 de ani... Dumnezeu să binecuvânteze această localitate și locuitorii ei”. A urmat înmânarea de diplome familiilor care au conviețuit împreună o jumătate de secol: Eugenia și Viorel Suciu, Maria și Ioan Ormenișan, Susana și Samuilă Mărcuș, Maria și Mihail Hărșan. Au fost premiați elevi din clasele mari, care au obținut rezultate bune la învățătură în anul școlar 2018-2019.

În continuare, locuitorii au vizionat programul artistic susținut de artiștii localității, cât și de cei care au fost invitați din alte localități.

Sonorizarea și muzica au fost asigurate de DJ VYPER EVENT, condusă de Ian Uleșan, și el fiu al acestei localități multiseculare.

Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

 

Lasă un comentariu