ȚIGĂRILE ELECTRONICE, UN REAL PERICOL PENTRU SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat recent că țigările electronice au devenit un real pericol pentru sănătatea publică, în contextul în care în lume există 1,1 miliarde de fumători convenționali și 367 de milioane de fumători de țigări electronice.

“Țigara electronică funcționează cu un sistem electronic care simulează țigările tradiționale, scopul principal al fabricării lor fiind să îi ajute pe fumători să renunțe la acest obicei.

Însă, țigările electronice sunt vătămătoare pentru sănătate, conținând lichide care creează dependență, cu doze mari de nicotină și alte substanțe toxice. Mai multe studii au concluzionat că majoritatea utilizatorilor folosesc în același timp țigările electronice și pe cele tradiționale.

Țigările electronice au deschis tinerilor o nouă ușă spre dependență. Un exemplu este Spania, unde există peste o jumătate de milion de fumători de țigări electronice. Din 2014, când a fost aprobată utilizarea țigării electronice prin directivă a Uniunii Europene, în fiecare an crește cu 25% numărul fumătorilor de țigări electronice din Spania” atrage atenția OMS.

Lasă un comentariu