LA TÂRGU-MUREȘ: REGELE SPORTULUI, FOTBALUL, ÎNGENUNCHIAT POLITICO-ETNIC!

Distribuie pe:

PROBLEME FINANCIARE LA CSM TÂRGU-MUREȘ!

Potrivit directorului adjunct al clubului CSM Târgu-Mureș, Cristian Chertes, sumele votate de Consiliul Local abia dacă acoperă datoriile acumulate în ultimele luni de gruparea sportivă. La toate secțiile clubului, antrenorii și sportivi nu și-au mai primit salariile din luna februarie și e greu de crezut că situația se va schimba în următoarea perioadă. Chiar dacă s-ar stinge aceste datorii, banii rămași ar ajunge doar pentru câteva săptămâni. Pe site-ul de socializare al CSM Târgu-Mureș a fost publicat următorul COMUNICAT:

“Secția de fotbal a CSM Târgu Mureș anunță faptul că toți membrii echipei de seniori ai clubului, sunt dezamăgiți de repetatele amânări ale rectificării bugetare și radicalele tăieri de fonduri ce au fost impuse de consilierii UDMR (în totală contradicție cu bugetele și cu solicitările înaintate de Consiliul Director al CSM Târgu-Mureș, consiliul format în mare parte tot din aceiași consilieri locali UDMR). Cu mare regret pentru performanțele obținute până acum și pentru generoasa idee de reconstrucție a fotbalului târgumureșean, jucătorii seniori de la CSM Târgu-Mureș transmit publicului iubitor de fotbal că sunt profund dezamăgiți, constatând totalul dezinteres la care s-a ajuns în momentul de față și repetatele obstrucționări și tăieri de fonduri practicate de consilierii locali! Totodată, fotbaliștii țin să sublinieze cu claritate că NU numai greutățile de până acum i-au dezamăgit, ci din contră - lipsa de perspective și viitorul total incert spre care se îndreaptă clubul, ca o consecință a ultimelor decizii!!! Situația este cu atât mai tristă, cu cât târgumureșenii au ajuns să vadă fotbal de LIGA I, pe stadion, doar la meciurile unei echipe străine (FC Hermannstadt), ba mai mult, din rațiuni total ilogice, zilele acestea s-a anunțat de către conducerea Consiliului Județean Mureș, construirea unei noi baze sportive și înființarea unui nou centru competițional.

Firesc, întrebările care se nasc sunt următoarele:

- de ce s-a ajuns la situația ca echipa orașului CSM TÂRGU-MUREȘ să fie obstrucționată???

- de ce se anunță demararea unei noi baze sportive și o nouă echipă are parte de susținerea conducerii UDMR și a Consiliului Județean Mureș și nu echipa orașului CSM TÂRGU-MUREȘ???

Problemele financiare din cadrul clubului afectează și formația feminină de baschet, care urma să se înscrie în viitoarea ediție a Ligii Naționale. La baschet feminin, potrivit directorului sportiv Kiss Istvan, ar fi nevoie de circa 300.000 de euro pe sezon, pentru a putea face față în Liga Națională. Din sponsorizări, s-au strâns, până acum, în jur 250-300.000 de lei, sumă prea mică însă pentru a forma o echipă de senioare. Să nu uităm faptul că în cadrul clubului activează și echipa masculină de baschet, cele de futsal, volei, handbal și polo pe apă. Situația nu pare a fi deloc roz nici pentru acestea!!!

Lasă un comentariu