TRATAMENT INJECTABIL PENTRU OBEZITATE ȘI DIABET

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Colegiul Imperial din Londra, citați de descopera.ro, susțin că un nou tip de tratament injectabil a ajutat mai mulți pacienți diagnosticați cu obezitate și diabet să slăbească în doar patru săptămâni.

“În studiul nostru, am testat un nou tip de tratament injectabil. Pacienții, care au beneficiat exclusiv de o combinație de hormoni, au pierdut, în medie, 4,4 kilograme într-o lună. De asemenea, am constatat o îmbunătățire a nivelului de glicemie al pacienților, unii dintre aceștia ajungând după tratament la valori apropiate de cele considerate normale.

Unul dintre motivele pentru care intervenția de bypass gastric funcționează în cazul multor pacienți care suferă de obezitate este faptul că în urma acesteia sunt eliberați în corp trei hormoni, în cantități mari. Această combinație de hormoni, numită GOP, reduce apetitul, contribuie la pierderea din greutate și îmbunătățește absorbția zahărului.

Prin urmare, în cercetarea noastră, am căutat să aflăm dacă injectarea hormonilor GOP în corpul pacienților poate mima rezultatele operației de bypass gastric. La studiu, au participat 15 pacienți, care au beneficiat de aceste injecții o perioadă de patru săptămâni, prin intermediul unei pompe care a injectat lent combinația de substanțe timp de 12 ore pe zi.

Pacienții care au beneficiat de tratament GOP au pierdut, în medie, 4,4 kilograme. Spre deosebire de aceștia, subiecții incluși într-un grup de control, care au primit un placebo, au slăbit, în medie 2,5 kilograme în aceeași perioadă.

Deși este un studiu restrâns, noul tratament, bazat pe o combinație de hormoni, este promițător și a demonstrat îmbunătățiri semnificative asupra sănătății pacienților, în doar patru săptămâni.

Pentru a compara rezultatele tratamentului, am recrutat 21 de subiecți supuși chirurgiei bariatrice și 22 de pacienți care au urmat o dietă strictă, săracă în calorii. Participanții supuși chirurgiei bariatrice au slăbit, în medie, 10,3 kilograme, iar cei din grupul celor care au urmat o dietă strictă au pierdut 8,3 kilograme.

Cu toate că pierderea în greutate prin utilizarea exclusivă a tratamentului injectabil a fost mai redusă, această metodă este preferabilă chirurgiei bariatrice, care prezintă efecte adverse, în timp ce tratamentul GOP nu are efecte secundare.

În cazul în care studiile clinice se dovedesc un succes, în viitor am putea oferi acest tip de tratament mai multor pacienți”, afirmă oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu