B-UNICII, PELERINI LA ȘUMULEU, PE URMELE PAPEI FRANCISC

“Pelerinajul anual aparține moștenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradițiilor românești și ungurești deopotrivă; este simbolul dialogului, al unității și al fraternității”, a spus Papa Francisc în deschiderea ceremoniei religioase de la Șumuleu Ciuc.

Aceste cuvinte au reprezentat unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să vizităm aceste meleaguri.

Altul, l-a constituit catedrala franciscană de la baza dealului Șumuleu, unde ne-am așezat la coadă pentru a atinge și a ne ruga la statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, sculptată în lemn de tei, cu o înălțime de 2,27 m, fiind cea mai mare de acest fel din lume. În mâna dreaptă a Mariei se află sceptrul împărătesc, iar pe brațul stâng îl poartă pe Pruncul Iisus. Primul lucru care-ți atrage atenția atunci când pășești în altarul bisericii, este Trandafirul de aur, distincția din aur oferită Sanctuarului Marian de către Suveranul Pontif, aflată în stânga statuii cu puteri tămăduitoare.

De la baza dealului Șumuleu am urcat mai apoi către locul unde s-a oficiat slujba de Liturghie. Din litere de mari dimensiuni, la locul evenimentului a fost scris mesajul: “misericordia” (milă, îndurare).

Aflați în preajma sărbătorii Sfintei Maria am plecat spre casă într-o armonie perfectă între trup și suflet, îmbogățiți cu haruri și simțind “binecuvântarea și ocrotirea Maicii Domnului.

Lasă un comentariu