PLÂNGERE LA CNCD ÎMPOTRIVA A TREI PERSOANE PENTRU AFIRMAȚII LA ADRESA FEMEILOR ȘI MIȘCĂRII FEMINISTE

Distribuie pe:

Patru organizații pentru drepturile femeilor au depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva criticului de artă și scriitorului Pavel Șușară, a regizorului de teatru Bogdan Budeș și a arhitectului Dragoș Coste, pe motiv că aceștia au făcut afirmații “denigratorii”

și “discriminatorii” la adresa femeilor și a mișcării feministe din România, prin postările lor pe o rețea de socializare referitoare la cazul de la Galați.

Asociația E-Romnja, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Front și Centrul Filia consideră că cei trei trebuie sancționați pentru afirmațiile făcute în spațiul public.

“Pavel Șușară a postat în data de 6 august, pe rețeaua socială Facebook, un mesaj denigrator la adresa feministelor, în care le acuza că nu ar fi reacționat suficient în cazul fetei de la Galați, plină de sânge, filmate în plină stradă. (...) În aceeași ton, Bogdan Budeș, regizor de teatru și traducător, posta pe Facebook în aceeași zi. (...) Plângerea la CNCD se îndreaptă și împotriva lui Dragoș Coste, arhitect și fost membru USR Ilfov, care a comentat incidentul de la Galați în termeni jignitori, incitând la decredibilizarea cazului”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Lasă un comentariu