PROIECT: SE SUSPENDĂ ANGAJĂRILE ÎN INSTITUȚIILE PUBLICE

Distribuie pe:

Pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) a fost lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență privind reducerea numărului de angajați în instituțiile publice, prin diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat și asimilaților acestora, precum și cele aferente cabinetului conducătorului de specialitate al administrației publice centrale cu rang de secretar de stat.

La trei posturi vacante, un singur angajat

Totodată, proiectul prevede că, la data intrării în vigoare a ordonanței, “se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice (...).

Pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrării în vigoare a ordonanței, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată. După data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului unu la trei din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi devenite vacante, un post ocupat”.

Excepții

Prin excepție de la prevederile ordonanței, se pot organiza concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal didactic de predare, pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal medico-sanitar, pentru ocuparea posturilor vacante necesare încadrării, în condițiile legii, a promoției de ofițeri, subofițeri, agenți de poliție, maiștri militari, funcționari publici cu statut special din anul 2019, precum și pentru ocuparea posturilor vacante necesare încadrării promoției 2019 a Institutului Național al Magistraturii.

Numărul secretarilor de stat, redus la jumătate

Proiectul mai prevede completarea Codul administrativ, cu referire la eliberarea din funcție a persoanelor din cadrul cabinetului demnitarului, respectiv ca urmare a acordului părților și a desființării postului ocupat de salariat.

Numărul total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat și de funcții asimilate funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum și a celorlalte instituții și autorități publice din subordinea Guvernului sau a ministerelor să fie redus cu 50%.

 

Lasă un comentariu