ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE: CROAȚIA - CODURI ROȘU ȘI PORTOCALIU DE CANICULĂ

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 12 august a fost emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate în regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik, fiind prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 și 39 de grade Celsius.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek și Gospic.

În acest context, li se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11,00 - 16,00, și să se hidrateze corespunzător.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis luni AGERPRES, autoritățile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și la riscul apariției de incendii de vegetație.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate - http://www.portauthority.hr și a Agenției Croate de Aviație Civilă - http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației se poate apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

MAE recomandă consultarea paginii de Internet http://meteoalarm.eu/en-UK/0/0/HR-Croatia.html, http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Lasă un comentariu