PESTE 8,8 MILIOANE DE PERSOANE, AFECTATE DE INUNDAŢIILE ÎNREGISTRATE ÎN STATUL BIHAR

Distribuie pe:

Bilanţul inundaţiilor care au afectat statul Bihar din estul Indiei continuă să rămână sumbru, au informat oficialii locali, citaţi de Xinhua.

Potrivit oficialilor indieni, peste 8,8 milioane de persoane din peste 13 districte ale statului Bihar au fost afectate de inundaţii.

“Nu există nicio îmbunătăţire în ceea ce priveşte inundaţiile, iar situaţia rămâne sumbră în districtele Darbhanga, Sitamarhi şi Muzaffarpur”, a declarat un oficial din Patna.

Bihar a fost afectat de inundaţii încă de la începutul acestei luni, în urma precipitaţiilor torenţiale care au căzut în Nepal.

“Inundaţiile au crescut nivelul apelor râurilor Kosi, Bagmati, Ganga, Burhi Gandak şi Adhwara deasupra nivelului de pericol”, a precizat acelaşi oficial indian.

Inundaţiile au afectat şi traficul rutier şi feroviar în zonele inundate.

Autorităţile feroviare au anulat 11 trenuri din cauza inundaţiilor şi au intensificat patrularea de-a lungul căilor ferate pentru a monitoriza nivelul apelor.

Potrivit oficialilor indieni, circa 900 de angajaţi ai forţelor de intervenţie în caz de catastrofe au fost mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare.

Între timp, numărul morţilor în urma inundaţiilor din acest stat a crescut la 127.

Un purtător de cuvânt al administraţiei locale a declarat că până acum fondurile destinate sinistraţilor au fost transferate în conturile bancare ale unui număr de 836.000 de persoane.

Inundaţiile au făcut ravagii şi în statul Assam din nord-estul Indiei, unde au fost înregistraţi 80 de morţi şi 3,8 milioane de persoane afectate.

Lasă un comentariu