GOODBYE, EUROPA!

Distribuie pe:

Guvernul Marii Britanii a adoptat un act normativ care anulează Legea Comunităților Europene din 1972, prin care țara a aderat oficial la UE. Anunțul a fost făcut duminică, de către Steve Barclay, ministrul pentru Ieșirea din Uniunea Europeană: “Semnarea acestui document înseamnă că vom recăpăta controlul asupra propriei noastre legislații, în ziua Brexit. Înseamnă că părăsim UE la 31 octombrie, indiferent de circumstanțe”, a anunțat Barclay, precizând că “nu există cale de întoarcere”.

“Datoria mea este să fiu în slujba voastră. Părăsim UE la data de 31 octombrie și vom face din Marea Britanie țara în care se va trăi cel mai bine”, a confirmat, la rândul său, premierul Boris Johnson.

Guvernul britanic anunță, într-un comunicat, că abrogarea actului din 1972 este un pas istoric pentru întoarcerea puterii legislative de la Bruxelles la Londra, potrivit dorinței britanicilor de a prelua din nou controlul asupra propriului destin, dorință exprimată la referendumul din 2016. “Prin legea semnată astăzi, garantăm că Legea Comunităților Europene din 1972 va fi abrogată în ziua Brexit-ului”, a dat asigurări Steve Barclay.

Începând din 31 octombrie, legislația UE nu va mai fi aplicată pe teritoriul Marii Britanii.

Aproximativ o treime dintre cetățenii europeni aflați în Regatul Unit, printre care și mulți români, au făcut cerere să rămână în țară și după Brexit. (sursa și foto - news.sky.com)

Lasă un comentariu