“DĂNCILĂ MI-A CERUT SPRIJINUL PENTRU RĂMÂNEREA LA GUVERNARE”

Distribuie pe:

Președintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut “sprijinul pentru rămânerea la guvernare” și susține că discuțiile au eșuat din cauza șefei social-democraților, care a acceptat toate condițiile pe care liderul Pro România i le-a pus, cu excepția celei referitoare la renunțarea candidaturii la prezidențiale.

“Ca și în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut și mie «sprijinul pentru rămânerea la guvernare»; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii - și că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România. A insistat să mă vadă și să mă convingă, deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei! A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (deși nu cred că a înțeles ce înseamnă) și s-a supărat din cauza punctului 5 (n.r. - renunțarea la candidatura ei la prezidențiale). La două zile după această conversație a fugit la CEx, s-a «îmbrățișat» cu Stănescu - baronul Caracalului, i-a mințit pe toți și a decis să nu primească Pro România la guvernare”, scrie Ponta, luni, pe pagina sa de Facebook.

“Am încercat să îi explic cu toată răbdarea că singura variantă de sprijin din partea Pro România este aceea în care: restructurează tot Guvernul și administrația publică; vine cu un nou program de guvernare, realist și eficient; asigură stabilitatea și predictibilitatea economică și bugetară / renunță la ordonanțe de urgență care să modifice Codul fiscal introducând peste noapte taxe și impozite aberante; numește oameni în Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului; renunță la candidatura proprie la prezidențiale și stabilește împreună cu ALDE și Pro România un candidat comun cu șanse reale de a merge în turul al doilea, o alternativă serioasă pentru Iohannis și Barna”, afirmă Ponta.

Lasă un comentariu