LA BUDAPESTA - A FOST ÎNFIINȚATĂ CAMERA DE DEZVOLTARE A AFACERILOR DIN BAZINUL CARPATIC

Distribuie pe:

Noua structură este menită să creeze și să consolideze unitatea economică a Bazinului Carpatic, inițiativa aparținând unor persoane fizice maghiare și Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei (MKIK), a anuntat László Parragh, președintele MKIK, miercuri, 14 august, la Budapesta, cu prilejul semnării actului de înființare, noteaza MTI.

Politica națională încearcă, prin asumarea unui rol de catalizator, să creeze o infrastructură care să poata fi umplută cu viață de către maghiarii din Ungaria și de peste granițe, a subliniat, cu acest prilej, Zsolt Semjén, vicepremierul responsabil pentru politicile naționale, sub al cărui înalt patronaj a fost înființată camera de dezvoltare a afacerilor.

Acesta a mai precizat că executivul ungar a lansat în Bazinul Carpatic un amplu program de dezvoltare și consideră că este important să sprijine dezvoltarea economică a regiunii, în condițiile pieței și pe bază de parteneriat egal.

Parragh a relatat că, după înregistrarea actului de înființare, instituțiile de stat maghiare de dezvoltare a comerțului și companiile maghiare cu un interes mai mare în Bazinul Carpatic vor fi invitate să se alăture noii camere. Aceasta va avea sediul în Ungaria și va funcția în conformitate cu legislația ungară, urmând a se implica, în principal, în finanțarea de proiecte, a declarat președintele MKIK, potrivit sursei citate.

Lasă un comentariu