SENATORUL PNL DE MUREȘ, CRISTIAN CHIRTEȘ: “PREFECTURA DEVINE PARTIZANA ILEGALITĂȚILOR…”

Distribuie pe:

Senatorul liberal Cristian Chirteș a semnalat, vineri, într-o conferință de presă, că în ultima perioadă au fost cinci cazuri în care instanța a anulat ordinele prefectului, ultimul fiind cel prin care a fost constatată încetarea mandatului de primar al municipiului Reghin, al Mariei Precup, emis după ce ÎCCJ, care a confirmat decizia de incompatibilitate și de conflict de interese dată de Agenția Națională de Integritate (ANI) în noiembrie 2015.

“Solicităm prefectului, ca acel control de legalitate din județul Mureș să revină în parametri normali, iar în cadrul Instituției Prefectului să fie găsiți acei vinovați care nu au știut să emită anumite ordine. Mă refer la ordinele emise de Instituția Prefectului și anulate de instanțele de contencios administrativ. Este al cincilea caz, în decurs de câteva luni, în care instanța anulează ordinele prefectului. Nu știm cine le scrie și dacă se emit voit greșit. Inclusiv ordinele pentru consilierii PNL excluși din Consiliul local Târgu-Mureș au fost suspendate de instanța de contencios administrativ și ajungem în situația în care hotărâri ale ICCJ sunt date peste cap, datorită unor acte administrative care trebuie emise normal și legal de către Instituția Prefectului. Nu vorbim despre persoane, vorbim despre un mod de lucru în ceea ce înseamnă modul în care se emit aceste ordine”, a declarat Cristian Chirteș, citat de agerpres.ro.

Potrivit parlamentarului, există bănuiala că majoritatea PSD-ALDE ar beneficia de clemență la nivelul județului Mureș: “Bănuim că majoritatea PSD-ALDE de la nivelul județului Mureș beneficiază de clemența prefectului prin acte administrative, cu lipsuri majore în redactare. Și astfel, din garant al respectării legalității, Prefectura devine partizana ilegalităților”.

Reacția senatorului PNL a venit după ce instanța a decis, săptămâna trecută, anularea Ordinului prefectului de Mureș, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Reghin, al Mariei Precup (prin care aceasta era suspendată după ce Înalta Curte a confirmat decizia de incompatibilitate și de conflict de interese pronunțată de ANI), judecătorii dispunând repunerea reclamantei în situația anterioară, cu plata drepturilor salariale cuvenite, începând cu data emiterii ordinului menționat și până la reluarea funcției de primar al municipiului Reghin.

Lasă un comentariu