IBĂNEȘTI - ÎPS IRINEU A SFINȚIT BISERICA SCHITULUI “ADORMIREA MAICII DOMNULUI”, DE LA ZIMȚI

Biserica Schitului “Adormirea Maicii Domnului” de la Zimți a fost sfințită vineri, 16 august. Slujba și Sfânta Liturghie au fost oficiate de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba-Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântarea Sa, Înaltpreasfințitul i-a evocat pe sfinții martiri Constantin Brâncoveanu și fiii săi - Constantin, Ștefan, Radu, Matei, și pe sfetnicul Ianache, vorbind despre curajul și credința lor nestrămutată, reamintindu-ne de vorbele voievodului: “Copiii mei, să ne spălăm păcatele cu sângele nostru că nimeni din neamul nostru nu L-a trădat pe Hristos. Dacă este cu putință, mai bine să mori de o mie de ori decât să-ți renegi credința sau legea străbună. Toți au murit, în ziua de Sfânta Maria Mare, în anul 1714.”

La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale - primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru, viceprimarul Marius Gliga, consilierul personal al primarului, Sebastian Farcaș -, membri ai Consiliului local și primarul municipiului Reghin, Maria Precup. Numărul mare de credincioși l-a bucurat pe ÎPS Irineu, care i-a mulțumit părintelui egumen pentru munca depusă la ridicarea lăcașului de închinare, precum și tuturor celor prezenți.

“Ce praznic minunat, dincolo de orice așteptare avem noi acum, și aceasta se datorează hărniciei și vredniciei părintelui egumen Nichifor, care, ani la rând s-a trudit, s-a jertfit și a pus suflet ca să realizeze ceea ce vedeți și vedem aici! Nu pot decât să îmi exprim mulțumirea față de sfinția sa și să-l asigur de dragostea și devotamentul meu sincer, socotindu-l ca pe un păstor sufletesc ce, după expresia marelui Apostol Pavel, se face pildă credincioșilor, cu cuvântul, cu purtarea și cu iubirea. Vă mulțumesc tuturor ca ați venit în număr mare, e popor peste popor, ca la marile evenimente sfinte (...) Asta înseamnă că aveți credință în Dumnezeu, precum strămoșii pe care eu i-am omagiat înainte și că dați prioritate grijii de suflet și îl puneți pe Dumnezeu pe primul loc. Toată lauda și plecăciunea mea tuturor!”, a spus ÎPS Irineu, care, la finalul Sfintei Liturghii, i-a oferit o Diplomă de vrednicie părintelui egumen Nichifor. (sursa și foto - ibanesti.ro)

Lasă un comentariu