ȘTIINȚA, FILOSOFUL ȘI... DUMNEZEU

Distribuie pe:

• “Nimic nu este la întâmplare și toate se leagă, toate au la bază inteligența unui Creator, care nu ne obligă să-I acceptăm prezența, dar care ne lasă singuri să tragem concluziile din ceea ce vedem în Univers”.

***

• “Universul este o mare parte open-source, adică «codul sursă» e liber, poate fi citit și modificat. Dumnezeu, Marele Programator al acestui «Soft» n-are nimic de ascuns, ba dimpotrivă, ne invită pe toți să descoperim câte minunății a așezat în fiecare celulă și în fiecare strop de ploaie”.

***

• “Cât de smerit este Dumnezeu care nu se laudă cu nimic din ce a făcut, ci așteaptă răbdător să le descoperim singuri! Și chiar de nu le vom descoperi, El niciodată nu se va lăuda înaintea noastră cu Măreția Sa, și nici nu ne va impune să-L acceptăm. Limbajul de programare în care a fost «scris» Universul este iubirea lui Dumnezeu”.

(Comentariu la “Șirul lui Fibonacci” - una din cheile de acces la “Codul sursă” al creației lui Dumnezeu) de Claudiu Bălan.

Leonardo Pisano Fibonacci (1170-1250) Matematician italian, cunoscut de unii drept “cel mai talentat matematician din Occidentul Evului Mediu”. El este cel mai bine cunoscut lumii moderne pentru: Răspândirea sistemului de numărare hindu - arab în Europa, prin publicarea, în primul rând, la începutul secolului al 13-lea, a cărții sale denumită Cartea de calcul, sau Liber Abaci; apoi un șir de numere, care i-a purtat numele, și anume Șirul lui Fibonacii pe care l-a descoperit, dar pe care l-a folosit ca un exemplu în cartea sa, Liber Abaci. El a călătorit în toate țările de pe țărmul Mării Mediterane (Egipt, Siria, Bizanț, Sicilia, Provența), pentru a studia cu profesori de seamă de origine arabă din acele vremuri. Leonardo a fost apropiat al împăratului Frederic al II-lea, căruia îi plăceau matematica și științele exacte. În sec. al XIX-lea a fost ridicată o statuie a lui Fibonacci, care a fost dezvelită în orașul Pisa.

 

Lasă un comentariu