LA IERNUT, MĂRIREA SALARIILOR BLOCHEAZĂ CONSTRUCȚIA CENTRALEI!

Distribuie pe:

Proiectul centralei pe gaze, pe care Romgaz o construiește la Iernut, este blocat în acest moment, din cauza prevederilor OUG 114/2018 privind majorarea salariilor în construcții, a declarat, luni, Adrian Volintiru, directorul general al producătorului de gaze, într-o întâlnire cu presa, citat de Agerpres.

“Am convocat toți partenerii din proiect să vedem cum facem să deblocăm situația. Ceea ce ne-a impactat au fost prevederile din OUG 114 vizavi de construcții, pentru că a urmat o instrucțiune, ar fi trebuit să urmeze alta care nu a mai fost dată și încercăm să deblocăm această poveste”, a precizat Volintiru.

În consecință, Romgaz va fi nevoit să plătească costuri suplimentare celor care realizează lucrările de construcție, însă nici aceste firme nu au o situație la zi, motiv pentru care - a explicat Volintiru - s-a apelat “inclusiv la partea de juridic și la partea de management de proiect, să vedem cum o deblocăm, facem un act adițional, ca să grăbim lucrurile”. Potrivit șefului Romgaz, proiectul trebuie să fie pus în funcțiune, chiar dacă vor mai fi întârzieri.

Producătorul național de gaze, Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut, obiectiv care, potrivit planurilor inițiale, ar trebui să fie dat în folosință la începutul anului 2020.

Foto: e-energia.ro/romgaz

Lasă un comentariu