MINISTERUL SĂNĂTĂȚII ORGANIZEAZĂ EXAMEN PENTRU OBȚINEREA TITLULUI DE SPECIALIST ÎN ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății organizează, în perioada 14 septembrie-25 octombrie, o sesiune de examen pentru obținerea titlului de specialist în Anestezie și terapie intensivă, simultan cu Examenul pentru Diploma Europeană în Anestezie - EDA.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul DSP București, la examen se pot prezenta medicii rezidenți, inclusiv cadrele didactice și de cercetare științifică medicală, confirmate în rezidențiat, care la data de 31 decembrie 2019 încheie stagiul de pregătire (inclusiv audierea cursurilor-conferință); medicii rezidenți, inclusiv cadrele didactice și de cercetare științifică medicală, confirmate în rezidențiat, care au încheiat stagiul de pregătire și nu au susținut acest examen sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare; medicii specialiști sau primari care au efectuat, cu aprobarea Ministerului Sănătății, pregătire în vederea obținerii celei de-a doua specialități și care, la data de 31 decembrie 2019, încheie stagiul de pregătire în noua specialitate.

“La acest examen se mai pot prezenta prin derogare de vechime, în condițiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare, și candidații care încheie stagiul de pregătire în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2020 și până la 15 aprilie 2020, inclusiv. Dosarele depuse pentru aprobarea derogărilor de vechime, vor include și recomandarea coordonatorului în rezidențiat, respectiv de pregătire în a doua specialitate, document care trebuie să poarte semnătura și parafa coordonatorului de pregătire în această specialitate”, precizează sursa citată.

Examenul, care se va desfășura în centrele universitare medicale București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara, constă într-o probă scrisă, probele clinice și proba practică.

Prima probă de examen, cea scrisă, se va desfășura sâmbătă, 14 septembrie, în centrul universitar București.

Probele clinice și proba practică se susțin, după promovarea probei scrise, în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Târgu-Mureș.

Nota minimă pentru promovarea probelor clinice/practice este 7.00. Nota minimă pentru confirmarea ca medic specialist în specialitatea Anestezie și terapie intensivă este 7.00.

Nota minimă pentru obținerea Diplomei Europene în Anestezie și Terapie Intensivă este punctajul minim european pentru proba scrisă, stabilit de Societatea Europeană de Anestezie.

Lasă un comentariu