TABĂRA TEMATICĂ: “SĂ NE DESCOPERIM PRIN PICTURĂ”

Distribuie pe:

În perioada 6-10 august anul 2019, prin grija Direcției de Tineret și Sport Mureș, reprezentată de doamna director Rusu, ajutată de domnul Robi (un om deosebit), și de Rareș Kovacs, la fel un om minunat, în colaborare cu protopopiatul Ortodox Român Târgu-Mureș, reprezentat prin pr. protopop Olimpiu Zăhan, care de fiecare dată este aproape de tineri, s-a desfășurat această tabără de pictură pe sticlă, aducând tuturor, atât copii cât și cadre implicate, un plus de cunoștințe, de socializare, dar mai ales un plus în apropierea tinerilor de Dumnezeu. Mai jos aș dori să redau părerea unei participante la această tabără, așa cum ea a simțit toată această perioadă petrecută împreună cu ceilalți 60 de copii din Cristești, Târgu-Mureș, Blaj, Târnăveni, Sâncrai, Ernei.

“Am petrecut cinci zile de neuitat în tabăra intitulată «Să ne descoperim prin pictură».

Activitățile au fost educative și distractive: am pictat, am participat la jocuri sportive, am legat prietenii cu elevi din alte localități. Icoana pe sticlă este un lucru sfânt, minunat. Așa cum a spus maestrul Mureșan: «Icoana este o rugăciune în culori».

Cum a decurs o zi din TABĂRĂ:

Începând cu ora 7.50 făceam înviorarea cu domnul profesor Maxim Gheorghe; apoi aveam micul dejun servit la cantina școlii; după aceea aveam pictură timp de 3 ore, unde am învățat tehnici de pictură pe sticlă, dar și tehnici de desen sub îndrumarea doamnei profesoare Kulcsar Marina și a doamnei profesoare Emilia. De la ora 13.30, serveam prânzul tot la cantină; apoi aveam jumătate de oră liberă: ne puteam duce la chioșc sau să ne jucăm cu toții, împreună. La ora 18.50, în fiecare seară, mergeam la slujba Paradisului, la Biserica de Lemn, împreună cu preoții Dumitrescu Mihai, Bălășoiu Marius și Cătăuță Ștefan; în final luam cina împreună și mai participam la jocuri de cunoaștere sau Karaoke. A fost o tabără de neuitat.

De-abia aștept ediția a 3-a, deoarece este foarte interesant în această tabără și în fiecare an învăț ceva nou.

Îi mulțumim părintelui Racoți Bogdan Stelian și celorlalți organizatori și îi rugăm ca astfel de zile plăcute să ne mai ofere.”

Anghelina Ana-Carina

(Mentosana-Căpșunica)

Mulțumesc și eu tuturor celor implicați în organizare, dar și copilașilor pentru implicarea de care au dat dovadă! Vă dorim tuturor o vacanță plăcută în continuare!

Lasă un comentariu