COLEGIUL NAȚIONAL “UNIREA” FIECARE TOAMNĂ SE LASĂ CU ȘANTAJ DE NECONCEPUT!

Distribuie pe:

Îmi pare rău că discuțiile și angajamentele făcute cândva cu reprezentanții Bisericii Romano-Catolice privind situația imobilului în care funcționează Colegiul Național “Unirea” și Liceul Teologic Romano-Catolic “Rakoczi Ferenc” nu mai sunt respectate. Există un contract încheiat între municipalitate și Biserica Romano-Catolică, valabil pe o perioadă de 20 de ani (2014-2034), contract respectat de Primărie.

Am ajuns în situația în care problemele sunt pasate ca într-un meci de ping-pong, fapt care împiedică remedierea lor.

Cu regret constat că și atitudinea reprezentanților Bisericii Romano-Catolice se înscrie în același registru cu declarațiile făcute de politicieni, fără a se ține cont de clauzele contractuale, de angajamente, iar cei care au de suferit sunt elevii, profesorii și părinții.

Primăria Târgu-Mureș va lua toate măsurile în consecință și va da un răspuns ferm, fără echivoc, reprezentanților Bisericii Romano-Catolice, dar pe lângă toate acestea vom demara acțiunile prevăzute de lege pentru rezolvarea definitivă a acestei situații, de neconceput pentru celelalte zone ale României sau alte țări europene.

Le reamintesc reprezentanților Bisericii Romano-Catolice că există deja un precedent la Alba Iulia, care s-ar putea materializa și la Târgu-Mureș, deoarece Primăria va demara toate demersurile necesare pentru ca acest imobil să revină în patrimoniul orașului.

 

Lasă un comentariu