ORBAN: ALDE NU ARE CUM SĂ PLECE DE LA GUVERNARE

Distribuie pe:

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, afirmă că ALDE nu are cum să plece de la guvernare, acest partid “rămâne într-o guvernare impotentă, așa cum a zis Tăriceanu”, până când se va genera o majoritate parlamentară care să ducă la căderea acestui Executiv.

“În ceea ce privește estimările pe care le-am făcut în analizele noastre, estimările au fost că ALDE nu are cum să plece de la guvernare (...). Probabil a fost și un puseu de bărbăție a lui Tăriceanu, apropo de alegerile prezidențiale, în care a încercat cumva să-și arate mușchii și să arate cât de puternic este, dar, până la urmă, așa cum a zis Tăriceanu, rămâne într-o guvernare impotentă, până când se va genera o majoritate parlamentară care să ducă la căderea acestui Guvern”, a susținut, miercuri seară, Orban, la Realitatea TV.

Potrivit liderului liberal, cei din ALDE sunt foarte neliniștiți de faptul că s-au clasat sub prag la alegerile europarlamentare și se tem că nu vor mai intra în Parlament la alegerile din 2020.

“Din informațiile pe care le avem, sunt foarte neliniștiți (n.r. - ALDE) de faptul că s-au clasat sub prag la alegerile europarlamentare și de faptul că există un risc major, dacă rămân în această formulă de guvernare, să nu intre în Parlament la alegerile din 2020. Și încearcă să forțeze cumva o alianță politică. Cu PSD-ul, nu cu altcineva, care să le asigure intrarea în Parlament, chiar dacă ei coboară sub pragul electoral”, a spus Orban.

Lasă un comentariu