EMINESCU, LA JUDECATA CONSILIULUI NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII

Distribuie pe:

Marți, 27 august, la orele 10 “trecute fix”, dr. Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației “Calea Neamului” (organizator al recentului marș de aniversare a Centenarului eliberării Budapestei de bolșevism) este citat să se prezinte în fața “judecătorilor” de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), condus de dl Asztalos Csaba, pentru a răspunde acuzațiilor de incitare la ură interetnică și religioasă, comportament discriminatoriu și hărțuitor față de comunitatea maghiară ș.a., acuzații formulate de Fundația Szekler Monitor, din secuime. “Împricinatul” va trebui să dea samă și de faptul că, pe profilul său de Facebook a postat un citat din Eminescu, respectiv “Cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!”, cât și pentru atitudinile sale în chestiuni privind Valea Uzului, situația de la Cheile Bicazului, Codul Administrativ, manifestările prilejuite de Zilele Naționale ale României, 1 Decembrie și 24 Ianuarie etc.

Reclamanții îi reproșează, printre altele, că, la scurt timp după 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, Tîrnoveanu “a publicat un citat din publicistica lui Eminescu, despre care se știe că, în general, a fost una exagerat naționalistă, în multe cazuri antisemită. În citatul respectiv se fac afirmații denigratoare față de maghiari, cu unicul scop de a denigra, de a jigni”.

În speță, este vorba despre un scurt fragment din articolul Ecuilibrul (Mihai Eminescu - Opera politică, Ediție critică îngrijită de Muzeul Literaturii Române, coordonator Dimitrie Vatamaniuc, Editura Academiei RSR, 1980, pag. 14,) scris de Eminescu, la vârsta de 20 de ani, în cuprinsul căruia tânărul publicist combate ficțiunea revizionistă, abordând-o în contextul mai larg al dualismului austro-ungar. De altfel, nicăieri, în text, nu apare cuvântul “secui”.

“Dosarul Tîrnoveanu” are, în total, 64 de pagini, CNCD fiind solicitat să analizeze și să se pronunțe atât asupra acuzațiilor formulate, cât și asupra “întregii activități practice” a învinuitului.

“Cam asta e situația...lumea în care trăim, în care ești tras la răspundere pentru faptul că îți iubești Țara și Neamul, ba mai mult, că ai tupeul să și acționezi în acest sens. Ești considerat periculos dacă afirmi anumite realități (...), dacă te străduiești să lupți pentru Identitatea Națională, dacă nu-ți negi Istoria Țării, dacă iei apărarea românilor din Covasna și Harghita. Să se analizeze întreaga mea activitate? Să se analizeze, așadar, faptul că, împreună cu mulți alți români, am dăruit costume naționale, cadouri și premii copiilor, alimente de bază orfanilor și bătrânilor, steaguri tricolore și icoane românilor! Să se analizeze, dar bine de tot, faptul că s-a reușit să dăruim un strop de speranță și bucurie sutelor de oameni la care am ajuns. Este interzis, în România, să mergi, de Ziua Națională, în Covasna și Harghita cu Steagul Tricolor? Să se analizeze și lucrul acesta, să știm și noi dacă încălcăm vreo lege. Afirmarea valorilor și simbolurilor naționale românești este interzisă în România? Drepturile românilor sunt interzise? Mihai Eminescu este scos în afara legii? Căci veți vedea că domnii de la fundația maghiară au o mare problemă cu Mihai Eminescu. Sper ca această problemă să nu o aibă și CNCD. Mi se anchetează gândirea și cuvântul? Unde este libertatea de expresie? Oameni buni, unde este Libertatea de a fi Român în România? (...) Avem senzația că ne aflăm în plină eră bolșevică, prin 1950, când orice referire la Dumnezeu, Neam, Mihai Eminescu, îți atrăgea automat o condamnare, fiind declarat dușman al poporului, inamic al statului comunist!” - a reacționat Mihai Sorin Tîrnoveanu într-o postare de pe contul lui de social media, adăugând, ulterior: “Așa este, scopul nostru este într-adevăr atragerea a cât mai multor energii românești în Covasna și Harghita. Este ilegal acest lucru? Trebuie sancționat, amendat acest lucru? Se vrea sancționarea de către o instituție a statului român sprijinirea identității naționale românești? (...) Poliția împotriva gândirii și acțiunii românești funcționează în România?”

... Oho, stimate domn, sigur că funcționează, și încă cum! Și încă la ce nivel! Și cu câtă măiestrie! Iată doar un exemplu: în februarie 2017, în timpul protestelor din Piața Victoriei - prin care se cerea demisia guvernului legitim format în urma alegerilor din 11 decembrie 2016 - , peste 80 de membri și membri corespondenți ai Academiei Române, într-un comunicat intitulat “Identitate, suveranitate și unitate națională”, au tras un semnal de alarmă în legătură cu “evoluțiile interne și internaționale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă și alarmantă încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României”. Mesajul lor se adresa, în primul rând, intelectualilor ce s-au implicat în mișcările de stradă, intelectuali cărora Academia, cel mai reprezentativ for al științei și culturii românești, le recomanda să fie modele “de înțelepciune și patriotism”. Textul face referire la fenomene profund nocive și periculoase pentru țară, în contextul globalismului nivelator și al exageratei “corectitudini politice”, dându-se ca exemple, printre altele: “rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale (...), confuzia valorilor, corupția, deprofesionalizarea, lipsa de eficiență, apariția unor tensiuni sociale” ș.a.

...Dar, “ce mai freamăt, ce mai zbucium” s-au iscat în rândul “elitelor”, dar cât vitriol, dar cu cât flit li s-a dat acestor “boșorogi”, “handicapați”, “fosile bolșevice”, textul fiind ridiculizat și taxat drept “rușinos”, “dezolant” “o diversiune naționalistă în contextul protestelor anticorupție”. Trompetiștii securistoizi au făcut spume la gură, au tăbărât cu secera și ciocanul în “câmpul tactic”, publicațiile de finețuri și sclifoseli “culturale” (multe finanțate de la buget) au înfierat cu mânie proletară, în ample articole mustind de progresistă îngrijorare, autorii au fost puși la zid și beșteliți în cel mai oribil hal. La indicații venite “de sus” (de foarte, sus, de cel mai sus!...), textul a fost retras de pe site-ul Academiei, fiindcă era “în contradicție cu vocea străzii”. Ministerul Culturii a tăcut chitic. Spre lauda ei, după câteva luni, Academia a repus pe site Apelul (pe care îl vom publica, integral, în ediția noastră de sâmbătă, 24 august, textul fiind de o zdrobitoare și dureroasă actualitate).

Să nu-i uităm, apoi, pe “eminescologii” din noua generație, care au descoperit (unii au primit și distincții pentru asta) că Eminescu era, de fapt, un ins “mic”, “păros”, “inert și ridicol”, “ca o statuie de metal goală pe dinăuntru”, “sifilitic” și “cam nebun”, plus că poezia lui n-are cine știe ce mare valoare, ba e chiar nocivă pentru școlărimea română. Și, atunci, să ne mai mirăm că o organizație secuiască îl trimite la judecata CNCD?

În fine, dacă la toate acestea mai adăugăm și faptul că, mai nou, unor culturnici li s-a pus, brusc, pata pe Traian (pe împăratul Traian) pe care l-ar vrea scos din textul Imnului național și se căznesc să ne demonstreze că nu “de la Rîm” ne tragem, ci din niște energii informaționale sau informații energetice și tot soiul de guguloaie luminoase și alți cai verzi pe pereți, chiar că avem imaginea grăitoare a mizeriei “statului de drept”, care seamănă mai mult cu maghernița lui Dincă.

...E de sperat că, la “judecata lui Eminescu”, organizația condusă de dl Asztalos Csaba și dl Asztalos Csaba însuși vor da dovadă de bun simț, limpezime a minții, discernământ și obiectivitate.

“Vom vedea pe 27 august, ora 10, atunci când mă voi prezenta la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, dacă (...) îndeplinirea datoriei de român încalcă vreo lege în această țară” - a comentat Mihai Tîrnoveanu pe Facebook.

....În principiu, n-ar trebui să încalce nicio lege. Dar, vom vedea, vom vedea, domnule Tîrnoveanu... Oricum, fiți pregătit și pentru...surprize, surprize... Cozile de topor autohtone... nu culcă-te...

Lasă un comentariu