EVENIMENTE, LA NAȚIONAL

Distribuie pe:

“Evenimentul «UN NUME» creează condițiile ca aceste lucruri să se întâmple. Un showcase, dar și un laborator. Primul invitat este regizorul polonez Grzegorz Jarzyna, directorul artistic al unuia dintre cele mai importante teatre europene, TR Warszawa. Astfel încât numele complet al ediției-pilot a acestui eveniment este “UN NUME. GRZEGORZ JARZYNA”.

Inițiatorul și curatorul evenimentului este Theodor-Cristian Popescu.

Grzegorz Jarzyna, directorul artistic al TR Warszawa, va fi prezent la festivalul “Un nume/ A Name” din Târgu-Mureș. Între 29 august și 1 septembrie, publicul va putea să îl cunoască mai bine pe artistul polonez, în timpul întâlnirilor, atelierelor și proiecțiilor care fac parte din eveniment.

Grzegorz Jarzyna a realizat și spectacole de operă și filme. Operele sale au fost jucate în repetate rânduri la festivaluri și teatre din întreaga lume, inclusiv la Avignon, Edinburgh, Moscova, Sankt Petersburg, Ierusalim, Berlin, Viena, Stockholm, Londra, Dublin, București, New York, Toronto, Los Angeles sau Beijing.

Punctul principal al festivalului vor fi patru proiecții VR ale spectacolului “G.E.N.VR”, povestea unei comunități alternative, ai cărei membri contestă realitatea, provocând, pentru a schimba sistemul bazat pe frică, manipulare și îngenunchiere a individului. Publicul festivalului va putea vedea, de asemenea, trei înregistrări ale spectacolelor lui Grzegorz Jarzyna și va putea participa la discuții cu regizorul și directorul TR Warszawa, Roman Paw³owski.

În plus, vor fi organizate ateliere pentru actorii Teatrului Național.

Aceste evenimente sunt susținute de Institutul Polonez din București.

Vom reveni cu informații la momentul potrivit.

Lasă un comentariu