VOSGANIAN: O POSIBILĂ ALIANȚĂ ÎNTRE ALDE ȘI PRO ROMÂNIA CREEAZĂ NELINIȘTE; DIALOGUL NOSTRU MERGE ÎNAINTE

Distribuie pe:

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, anunță că discuțiile cu Pro România vor continua, chiar dacă informațiile privind o posibilă alianță au provocat neliniște pe scena politică.

“Îmi dau seama că o posibilă alianță între ALDE și Pro România creează neliniște în scena politică, pentru că o astfel de alianță obligă celelalte partide la atitudinile clare față de actul de guvernare, fie în sensul contestării, fie al sprijinirii explicite sau implicite ale guvernării. Din acest motiv, se încearcă prin diverse modalități împiedicarea acestei alianțe, iar una dintre modalități este tentativa de a exagera anumite declarații, socotindu-le ca fiind tensiuni în relația dintre ALDE și Pro România”, a scris Vosganian, marți, pe Facebook.

El susține că doar câțiva foști membri ai ALDE, care în prezent fac parte din Pro România, se opun unei astfel de alianțe.

“De fapt, singurele declarații care nu sunt în spiritul discutat între conducerile celor două partide aparțin unor deputați Pro România care au părăsit grupurile parlamentare ALDE, înaintea congresului din 2018. Pozițiile acestor parlamentari, care nu sunt mulți la număr, pot fi de înțeles din moment ce ei au părăsit ALDE și acum se pun în situația de a reîncepe dialogul cu ALDE. Numărul lor este restrâns și nu reprezintă poziția Pro România. Nu comentăm declarațiile lor decât în acest context al biografiei politice proprii și dialogul nostru cu Pro România merge înainte”, se mai menționează în postare.

Prim-vicepreședintele Pro România, Daniel Constantin, fost copreședinte ALDE, a declarat luni, la Realitatea TV, că nici el și nici alți colegi din partid nu vor accepta să se alieze cu Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Lasă un comentariu