LA UMFST TÂRGU-MUREȘ - CURSURI DE HIPNOTERAPIE MEDICALĂ ȘI MEDICINA SUBCONȘTIENTULUI

Distribuie pe:

Președintele Asociației Europene pentru Hipnoterapie Medicală și Terapia Subconștientului, dr. Elena Gabor, a anunțat, luni, că, începând din anul universitar 2019-2020, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș vor începe cursuri facultative de hipnoterapie medicală și medicina subconștientului, care vor fi predate la catedra de Psihiatrie, ceea ce reprezintă o premieră în România.

“Vom discuta despre hipnoterapia medicală pentru tulburările de depresie, anxietate și vindecarea atacurilor de panică, tulburările de somn și managementul stresului, pentru managementul durerii, pentru pregătirea pre-operatorie, intra-operatorie și post-operatorie. Este o premieră în România, se va preda pe perioada primului semestru, vor fi cursuri din două în două săptămâni, atât teorie, cât și lucrări practice”, a declarat Elena Gabor, potrivit căreia există numeroase studii de specialitate făcute în multe țări, legate de eficacitatea hipnoterapiei în cazul afecțiunilor.

“Sunt rezultate foarte bune, atât din practica mea personală, cât și din practica altor hipnoterapeuți, rezultatele sunt extraordinare. Manualele le pregătesc eu pe baza muncii mele din ultimii 13 ani în domeniul hipnoterapiei medicale (...). Sufletul este o componentă esențială în ființa noastră și a lucra pe subconștient și a ne accesa problemele noastre de la acel nivel are un aport foarte mare în vindecare. În toată lumea, medicii psihiatri, psihologii și în general medicii din toate specialitățile au training în hipnoză și hipnoterapie”, a arătat Elena Gabor.

Hipnoterapeutul a citat un studiu comparativ realizat în SUA referitor la procentul de vindecare, din care rezultă că, prin intermediul hipnoterapiei medicale, se rezolvă foarte multe probleme mult mai repede prin alte metode: “Studiile efectuate au indicat faptul că prin Psihanaliză au fost 38% recuperări după 600 de ședințe, prin Terapia comportamentală sunt 72% după 22 de ședințe și prin Hipnoterapie sunt 93% recuperări după numai 6 ședințe”.

Potrivit doctorului, gradul de reușită a terapiilor subconștientului este foarte mare, dar numai dacă omul vrea să coopereze și după ce își schimbă convingerile negative bazate pe frică și îndreptate către descurajare. Ea crede că prin renunțarea la convingerile negative, sentimentele se schimbă, producția hormonală se schimbă, nivelul energetic, ca și conștiință sau ca și corp energetic, se schimbă.

Dr. Elena Gabor a spus că în cartea sa, Acasă la Arborele Vieții, a dorit să fie cunoscute cazurile de vindecare a patru persoane cu care a lucrat în SUA, care i s-au părut fascinante și relevante pentru această vindecare prin intermediul redescoperirii de sine, prin intermediul reconectării cu nivelurile superioare de conștiință. Cartea prezintă cazuri de vindecare din probleme cum sunt anxietatea, depresia, dublată de gânduri de suicid, cancer incipient, oboseală cronică, insomnii etc.

Doctorul crede că viața fiecăruia s-ar putea îmbunătăți mult mai rapid și mai ușor decât realizează, în clipa în care ar ajunge să stea calm, liniștit, să se iubească și să se respecte, să realizeze cine este, că este o extensie a sursei de conștiință - a divinității, în termeni religioși - să se respecte, să aibă grijă de el, să aibă încredere în el, iar hipnoterapia ajută omul să regăsească aceste stări.

(sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu