PERICOLUL MAJOR AL ȚIGĂRILOR ELECTRONICE

Distribuie pe:

Tot mai multe persoane fumătoare aleg să “fumeze” țigările electronice, datorită simplului fapt că substanțele toxice sunt mult mai puține decât în țigaretele cu tutun sau trabucuri. Cine “fumează” țigări electronice, de fapt, inhalează vapori, nu fum. În cursul zilei de ieri, s-a transmis știrea cum că s-a înregistrat primul deces datorită “fumatului” țigărilor electronice, datorită unor afecțiuni respiratorii cauzate de vaporii inhalați de la țigările electronice. Este vorba de un bărbat tânăr din Statele Unite. Iată că și “capital.ro” anunță un alt pericol major datorat țigărilor electronice, conform celui mai nou studiu. Vaporii din țigările electronice produc modificări ale sistemului cardiovascular, chiar și după o singură utilizare.

Conform studiului apărut în revista Radiology, transmis de CNN, se afirmă că vapingul afectează temporar funcția vaselor de sânge la persoanele sănătoase. În urma unor teste RMN, s-au descoperit modificări ale fluxului de sânge din artera femurală a piciorului, după o singură utilizare, dar nu au putut determina substanța chimică responsabilă pentru schimbările observate. “După câteva minute, totul se normalizează.

S-ar putea spune: mare lucru, nu se întâmplă nimic! Dar dacă cineva vapează în mod regulat, există posibilitatea ca, în timp, lucrurile să nu revină la normal, la fel de ușor”, a declarat autorul studiului, Felix Wehrli. Modificările reflectă “primii pași în dezvoltarea bolilor cardiovasculare”, incluzând aici și ateroscleroza. Autorul studiului avertizează că este nevoie de ani de zile pentru evoluția bolii.

 

Lasă un comentariu