LIDERII REȚELEI DE SCLAVIE DIN MARAMUREȘ AU AVUT COMPLICI ÎN POLIȚIE ȘI ADMINISTRAȚIA LOCALĂ

Distribuie pe:

Liderii grupării din Maramureș, care aduceau tineri germani în România pentru “reeducare”, au avut complici în rândul autorităților locale, respectiv în poliție, primărie și asistență socială, care îi anunțau atunci când se făceau controale, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Procurorii DIICOT au suspiciuni că liderii grupării conduse de un cetățean german și soția lui și-au asigurat complicitatea unor persoane care fac parte din autoritățile locale (poliție, primărie, asistență socială), care le facilitau accesul la informații în legătură cu controalele și verificările efectuate periodic de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Potrivit surselor, atunci când se făceau astfel de controale, copiii erau sedați și nu erau lăsați singuri niciodată cu inspectorii de la Asistența Socială.

De asemenea, tinerii erau supravegheați strict, pentru a nu intra în contact cu oficiali veniți în vizită din Germania.

Conform surselor citate, gruparea a fost constituită în anul 2014 de soții Schumann Bert Sieghard și Schumann Babett, alături de cetățeanul român Vasile Năsui, zis “Nețu”, și avea ca scop aducerea în România pentru reabilitare și reintegrare socială a unor adolescenți germani având comportamente antisociale și ostile ideii de integrare socială, provenind de regulă din medii dezorganizate (părinți divorțați, narcomani, alcoolici) sau care, din cauza unor afecțiuni grave (depresie, psihoză, dependență de droguri), au devenit instabili emoțional și prezentau comportamente dezordonate.

Copiii erau luați de statul german în custodie de la părinții lor, după care erau încredințați serviciului social intitulat “Projekt Maramureș”, fondat și coordonat de cetățeanul german Schumann Bert Sieghard, al cărui furnizor acreditat este Asociația Esperando din Baia Mare.

În programele “Projekt Maramureș” sunt prevăzute în scop de reabilitare o serie de activități recreative, menite să stimuleze dorința de liniște și de integrare a tinerilor, de regulă în mijlocul naturii, beneficiind de educație multidisciplinară prin intermediul unor specialiști în pedagogie, psihologie și diverse activități lucrative.

Anchetatorii susțin însă că, în realitate, tinerii erau excluși de la orice formă de continuare a studiilor, li se confiscau actele de identitate, bunurile personale și erau supuși unor metode dure și brutale de așa-zisă educație, promovate de Schumann Bert Sieghard în baza unor convingeri educative personale.

Toate acestea au fost de natură să creeze grave traume psihice și fizice minorilor, unii dintre ei având intenții suicidale din această cauză.

Lasă un comentariu