TÂRNĂVENI - PODUL PESTE TÂRNAVA MICĂ, REALIZAT DUPĂ CELE MAI NOI STANDARDE ÎN DOMENIUL CONSTRUCȚIILOR

Distribuie pe:

Printre puținele proiecte realizate cu ajutorul standardului BIM se numără și viitorul pod de la Târnăveni, construit de compania austriacă Strabag, informează colegii de la tirnaveni.ro.

BIM (Building Information Modelling) este un ansamblu de metode și tehnologii folosite în construcții, cuprinzând generarea și administrarea unor reprezentări virtuale digitale ale proprietăților fizice și funcționale ale unei clădiri. Sistemul aduce economii semnificative ale costurilor și timpului de execuție în domeniul construcțiilor, care este responsabil pentru 35% din deșeurile rezultate și 40% din energia consumată la nivel global. În prezent, 85 dintre cele mai mari 100 birouri de arhitectură din lume folosesc BIM în proiectele lor, explică sursa citată. Menționând că firma constructoare a podului de la Târnăveni a început să utilizeze la nivel global standardul BIM după ce a constatat că, în piața internațională de construcții, în circa 60% dintre proiecte, costurile realizate nu corespund cu cele planificate, iar 30% din costurile construcțiilor provin din reparații și suplimentări de lucrări și de materiale. În prezent, Strabag folosește drone pentru scanarea terenurilor pe care compania urmează să efectueze lucrări de construcție a drumurilor și podurilor.

În momentul de față au fost amplasate grinzile de beton, urmând ca în etapa următoare să fie deschisă circulației o parte a podului.

“Lucrările la podul peste Târnava Mică schimbă, în fiecare zi, aspectul șantierului. Suntem în graficul stabilit și în acest an vom circula, cu siguranță, pe noua construcție. Vă mulțumesc încă o dată pentru înțelegerea cu care tratați inconvenientele din trafic, în municipiul Târnăveni”, a spus primarul municipiului, Sorin Megheșan, potrivit sursei citate. (foto - tirnaveni.ro)

Lasă un comentariu