ZARZAVATURI ȘI LEGUME ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Distribuie pe:

Consumul zilnic de legume și zarzavaturi reduce riscul îmbolnăvirii de cancer. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Centrul de cercetări oncologice din Japonia, în urma analizelor rezultatelor unui experiment de lungă durată. Cu 20 de ani în urmă, un număr de 122.000 de persoane, în vârstă de peste 40 de ani, chestionate asupra modului lor de viață și de alimentație, au fost împărțite în 16 grupe, în funcție de consumul de alcool, de țigări, de preferințele pentru carne și zarzavaturi. Făcând la finele anului 1985 analiza statistică a mortalității în toate grupele, s-a constatat că din 30 de mii de persoane, 8 mii au decedat, fiind bolnave de cancer și, totodată, că în grupele “nicotinică”, “alcoolică” și “carnivoră” mortalitatea datorată cancerului a fost de două ori mai ridicată decât în cea “legumicolă”. Mai mult, chiar și în grupele omnivore, compuse din persoane mari consumatoare de carne, alcool și țigări, dar care includeau în meniul lor zilnic și o cantitate apreciabilă de legume și zarzavaturi, cancerul a făcut de trei ori mai puține victime decât în grupele din care lipsea indicele vegetarian. Concluzia oamenilor de știință japonezi de la Centrul oncologic: legumele și zarzavaturile prelungesc viața omului.

Lasă un comentariu